Біотехнології: боєць, що майже втратив ногу, ходить на власних двох

Значну кількість часу волонтери Народного проекту проводять у стінах медичної клініки ilaya, де, у рамках проекту «Біотех-реабілітація» проходять лікування тяжкопоранені бійці. Часто ми відвідуємо хлопців з чисто людяних міркувань, з деким принагідно вирішуємо документальні та процедурні питання, до того ж ми постійно тримаємо на контролі перебіг лікування. Яким же приємним було наше здивування, коли у коридорах клініки координатор Всеукраїнського центру волонтерів, Максим Рябоконь зустрів одного із наших колишніх найтяжчих пацієнтів!

Олександр  родом з Дніпра. До війни мав власний бізнес. З початком бойових дій узявся за волонтерство — власним коштом забезпечував вояків тепловізорами, безпілотниками, спорядженням. Потім на справу Олександра наклав око хтось із місцевих можновладців. Втративши бізнес та майно, чоловік не став розпорошувати сили на боротьбу з місцевими прокурорами і пішов добровольцем на фронт.
1
Усі подальші плани на майбутнє обірвав ворожий снайпер під Щастям. Під час обстрілу військового авто Сашкові розтрощило гомілку, у підсумку, після шести подальших стабілізуючих операцій, кістковий дефект склав близько шести сантиметрів. Ускладнений перелом аж ніяк не хотів заживати, і у повітрі загрозливо повисло питання ампутації. Останньою надією для бійця став наш проект «Біотех-реабілітація поранених». Ми одразу ж оплатили лікування за рахунок ваших пожертв, фахівці клініки ilaya відібрали клітинний матеріал і відростили необхідний фрагмент кістки.

2

3
Вже у квітні цього року лікарі провели основну операцію й встановили наново вирощену кістку на місце перелому. Подробиці лікування читайте в профайлі бійця за цим посиланням.
Днями Сашко прибув на контрольний огляд. За розрахунками лікарів, чоловік іще мусив би проходити реабілітацію і невпевнено скакати на милицях чи із тростиною. Та нові технології творять дива – сьогодні, на п’ятому місяці від тяжкої операції, Сашко впевнено ходить на своїх двох і навіть анітрохи не кульгає. Глянеш зі сторони — наче нічого і не було!
inside5
На превеликий жаль, Олександр — не останній учасник нашого проекту. Високотехнологічного лікування потребують і інші поранені захисники. Все це потребує значних витрат, та мало хто із поранених хлопців може похвалитися мільйонними статками і оплатити власне лікування. Саме тому ми, усім миром, мусимо допомогти нашим захисникам.

Олександр, на жаль, не останній поранений захисник, який потребував нашої з вами допомоги.

Долучайтеся до проекту «Біотех-реабілітація поранених»  http://www.peoplesproject.com/biotech/ – дайте нашим захисникам шанс на нормальне життя!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа