Білгород-Дністровський дозволив будівництво української церкви

Сьогодні, у день Вознесіння Господнього, у Білгороді-Дністровському сталася знаменна для Української Православної Церкви Київського Патріархату на Одещині подія. Виконком міськради проголосував за позитивне рішення питання, яке дозволяє розпочати будівництво храму УПЦ КП (нарешті!).

18664240_1359816430738949_4124361635787806222_n

Зусилля місцевої громади православних українців на чолі зі священиком о. Іваном Гуменюком, підкріплені підтримкою активістів “Вільних Людей”, Самооборони Одеси, а також інших патріотичних організацій Білгорода-Дністровського та Одещини увінчалися успіхом у цей без перебільшення знаменний день.

Буджак – невід’ємна частина України – матиме українську церкву, де українці зможуть звертатися до Господа у храмі, а не просто неба, де священик буде навчати віруючих рідною мовою і де будуть зберігатися й розвиватися духовні традиції нашого народу.

Ми вітаємо усіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату Аккерману і о.Івана, сподіваємося що будівництво храму відбудеться максимально швидко і без перешкод. Також висловлюємо подяку членам виконкому міськради Білгорода-Дністровського і міському голові Аллі Гінак, які знайшли можливість, не чекаючи на сесію міськради, ухвалити доленосне рішення у цей святковий день.
Вітаємо!

Вільні Люди
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа