Бійцю 79 ОАЕМБр врятували стопу

Боєць 79 ОАЕМБр Олександр http://www.peoplesproject.com/oleksandr-k-32-roki-vartist-likuvannya-361-731-grn/ повертається додому відновлюватися після додаткової операції. Операція фістулсеквестректомія (видалення фрагменту змертвілої кісткової тканини) на п’ятковій кістці була виконана наприкінці липня та сплачена за рахунок благодійних пожертв зібраних http://www.peoplesproject.com/ People’s Project. До клініки Олександр повернеться у вересені на контрольний огляд. Тим часом боєць продовжуватиме розробляти стопу за рекомендаціями лікаря.
Inside-Oleksandr-surgery
Олександр кадровий військовий, служив у складі 79-ої бригади. Поранення отримав 26 червня 2014 року коли виводив своїх побратимів з-під постійних обстрілів з боку Росії. Тоді їхні позиції на кордоні з агресором, між Ізвариного та Довжанським, були під щільним вогнем. Рухаючись у складі колони, БТР на якому їхав Олександр підірвався на фугасі. Від вибуху боєць отримав відкриту черепно-мозкову травму та перелом ноги. Каже, що від смерті тоді спасла волонтерська каска.
Inside-Oleksandr
У Дніпрі йому лікували травму голови, вмонтували лобну пластину. Ногу лікували в різних госпіталях, провели шість операцій та допомогти стати на ноги не змогли. Клітинні технології, як і для переважної більшості наших підопічних, для Олександра стали єдиним шансом. Зараз стан бійця постійно покращується і він має дуже добрі перспективи на повне одужання. Через 1,5 місяці після основної операції з застосуванням біотехнологій бійцю був зроблений контрольний рентген. Лікарі констатували процеси формування кісткової тканини у місцях переломів таранної та п’яткової кісток. Контрольні рентген-обстеження показали, що устопі бійця залишився фрагмент змертвілої тканини, тому лікарі призначили герою додаткову операцію яку і провели в липні.
Oleksandr-top
В клініці ilaya працює команда біологів і хірургів. Клітини вирощують в камерах в стерильних умовах, потім вживляють в організм. Операції дуже коштовні, гроші на них збирають волонтери People’s Project за проектом «Біотех-реабілітація поранених» http://www.peoplesproject.com/biotech/  . Станом на сьогодні, за проектом лікувались 55 пацієнтів з важкими бойовими травмами кінцівок. Отримані результати – 42 пацієнти на різних етапах лікування. 34 поранених бійців АТО повністю вилікувані.

Раніше People’s Project повідомляв про сенсаційне відновлення розтрощеної ноги 19-річного добровольця  http://www.peoplesproject.com/reports/dobrovolcu_donbassu_vurostulu_14cm_kistku/ . А нещодавно лікарі відростили нову кістку пораненому бійцю батальйона “Донбас” http://www.peoplesproject.com/reports/dobrovolcu_donbassu_vurostulu_14cm_kistku/ .
Решта поранених чекають, поки збираються кошти. Оскільки держава, через законодавчі та інші обмеження, не може підтримувати біотехнології у лікуванні, поранені солдати сподіваються лише на допомогу Народу.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа