«Безнадійний» боєць 93 ОМБр повністю вилікувався завдяки клітинним технологіям

Bogdan

Богдан Величко, учасник проекту «Біотех-реабілітація поранених», пройшов один із останніх контрольних оглядів в київській клініці. Обстеження показало: одужання йде за планом, рука хлопчини у повному порядку, тож наступного разу він прибуде на огляд хіба що через рік.

rentgen

Богданові лікували ліве зап’ястя: рік тому молодий боєць 93 ОМБр підірвався на ворожій розтяжці під селищем Піски. Осколками тяжко пошкодило променеву кістку. У державних шпиталях вилікували м’які тканини, а от потрощену кістку ніби і не помітили. Складний перелом та значний тангенціальний дефект вдалося заростити лише за допомогою клітинних технологій.

Bogdan V.

Нині Богдан активно реабілітується після лікування і, власне, вже повернувся до повноцінного активного життя — ганяє на мотоциклі, робить, що до душі, і ні в чому себе не обмежує. Одужання Богдана має й свою ціну: повний курс лікування обійшовся у понад 260 тисяч гривень, волонтери Peoples Project оплатили його коштом благодійних внесків від небайдужих українців.

На превеликий жаль, сказати, що справу зроблено, ми не можемо: адже Богдан лише черговий, але далеко не останній тяжкопоранений боєць, який потребував високотехнологічного лікування. Держава таке лікування не фінансує, а допомогти традиційними методами сучасна медицина не в змозі. Що ж робити цим пораненим бійцям?

Поки держава стоїть осторонь, допомогти можете ви: коштом благодійних внесків у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» волонтери та небайдужі українці повертають цих хлопців до життя і рятують їх від ампутацій та довічного тяжкого каліцтва. Адже давати людям другий шанс – це так легко!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа