“Без Броні” запустили карантинний флешмоб на підтримку ветеранського бізнесу

Проєкт “Без Броні – єдина база ініціатив для ветеранів” запускає флешмоб #підтримай_ветеранський_бізнес, щоб допомогти ветеранам у складні часи.

Суть флешмобу полягає в тому, що ветерани пишуть про свій бізнес, який відкрили чи перезапустили після повернення з війни. Та розказують, як вони працюють зараз, в умовах карантину. У першому ж реченні ветерани вказують, з якого вони міста та чим займаються (наприклад, “#підтримай_ветеранський_бізнес Львів, кав’ярня”). Таким чином користувачі можуть знайти ветеранський бізнес поруч із собою, шукаючи дописи за хештегом #підтримай_ветеранський_бізнес.

bbr

Команда проєкту “Без Броні” мала на меті дати ветеранам простий спосіб заявити про себе та розказати, хто як переживає карантинні обмеження. Так, наприклад, виявилося, що ветеран 95 ОДШБр Олександр Морозов мав виробництво засобів для чистки зброї, яке зараз переформатував для виготовлення антибактеріальних спиртових серветок. А ветеран 25 ОМПБ “Київська Русь” та батальйону “Гарпун” Павло Білоус виготовляє витримані крафтові сири, які мають великий термін придатності, запаковує свій товар у вакуумну упаковку та пересилає клієнтам поштою.

До флешмобу долучилися й герої документального серіалу про ветеранів-підприємців “Крутий Заміс”: військовий психолог Андрій Козінчук та доброволиця Ірина Цвіла, яка після майже чотирьох років на фронті розпочала творчу реабілітацію, яка переросла у виготовлення прикрас із рослин.

Про ідею створення флешмобу #підтримай_ветеранський_бізнес говорить комунікаційниця проєкту “Без БроніАнастасія Обертас: “Без Броні” об’єднує більше 2000 перевірених ініціатив для ветеранів АТО/ООС, і останнім часом ми зауважили попит саме на бізнесові пропозиції: ветерани шукали можливості працевлаштування, юридичний супровід для відкриття бізнесу та грантові пропозиції для розвитку власної справи. Тож вирішили підтримати ветеранський бізнес, не лише публікуючи пропозиції для ветеранів, але й розказуючи українцям про справу кожного з них. Ідея цього флешмобу зародилася ще до обмежень, які карантин наклав на бізнес. Але у кризовій ситуації стало очевидно: ветерани – це саме ті люди, які вміють гнучко й креативно перелаштуватися і досягати мети попри несприятливі умови. І наш обов’язок зараз – підтримати їх у цьому”.

В умовах карантину та повної невизначеності кожен бізнес потребує переналаштування на новий лад і, звичайно ж, підтримки. Але в наших силах підтримати ветеранський бізнес! Ветеранський бізнес вже став прикладом чесної і прозорою роботи. І саме зараз – той час, коли кожен з нас може віддячити ветеранам за службу, підтримавши їхній бізнес. Врешті, успіх кожного з них – це успіх усієї країни.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа