Башкирській активістці в Петербурзі погрожують розправою

Всього лише за те, що вона пропонує замінити “русский” на “российский”. Це до питання, що відбувається там, де панує “русскій мір”.

Гузель ЛеманНевідомі почали цькувати в соцмережах петербурзьку активістку Гузель Леман після того, як вона попросила «Кинопоиск» перейменувати розділ «Русское кино» в «Російське».
За словами дівчини, з ранку 12 вересня їй прийшли десятки повідомлень в різних соцмережах. Активістку ображають, їй погрожують розправою і вимагають «вирушати назад в свою країну». «Я до такого не була готова. Я громадянка Росії, башкирка », — сказала вона.

Образливі повідомлення з посиланнями на соцмережі активістки були опубліковані в телеграм-каналах «Караульный» з більш ніж 100 тис. Передплатників і «Русское будущее» з аудиторією в 17 тис., А також групі в «ВКонтакте» «Типичный многонационал», на яку підписано 29 тис. чоловік.
Леман звернулася в службу підтримки «Кинопоиск» на початку вересня. «Я написала, що Росія багатонаціональна країна і фільми повинні називатися по країні виробника — російськими. Привела дохідливий приклад: якщо фільм знімається в Якутії, там актори-якути, то до якої категорії повинен ставитися, за логікою «Кинопоиск
у», даний фільм? » – наводить видання слова активістки.

Листування зі співробітниками сервісу тривала близько тижня. Співрозмовники, за словами дівчини, вели себе «досить толерантно». Скріншотами листування Леман поділилася у себе в соцмережах, після чого і почалася її цькування. Рішення про перейменування розділу на «Кінопоиске» поки немає.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа