Байден провів першу телефонну розмову із Путіним – про що промовчав у релізі Кремль

fullsize

Президент США Джо Байден провів у вівторок, 26 січня, свою першу телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомляється на сайті Білого дому, президенти обговорили готовність обох країн продовжити дію договору про обмеження стратегічного наступального озброєння (СНО-3) на п’ять років. Також під час розмови Байден підтвердив підтримку США суверенітету України, передає DW.

Крім цього, він підняв інші питання, які викликають занепокоєння у США, серед яких повідомлення про те, що Росія призначила винагороду за вбивство солдатів США в Афганістані, втручання у вибори в США в 2020 році, отруєння Олексія Навального і хакерські атаки на компанію SolarWinds.

У Білому домі наголошують, президент Байден ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати діятимуть рішуче на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії, які завдають шкоди США або їхнім союзникам.

Між тим на порталі президента РФ повідомляється лише, що під час розмови Путіна з Байденом обговорювалися питання “одностороннього виходу США з Договору з відкритого неба”, проблематика збереження Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми, “внутрішньоукраїнське врегулювання”, а також російська ініціатива про проведення саміту постійних членів Радбезу ООН.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа