Багатодітному артилеристу рятують коліно біотехнологіями

MAIN8

Сьогодні волонтери Peoples Project офіційно розпочинають лікування Володимира, який лише нещодавно долучився до проекту «Біотех-реабілітація поранених». У вівторок чоловік прибув до клініки, зараз йому проводять необхідні обстеження й аналізи, вже навіть щойно прооперували. У ході операції лікарі видалили зламаний гвинт, який заважає провести повноцінне МРТ-обстеження, та наживо глянули на сам суглоб. Це допоможе провести більше обстежень, зробити висновки та точно визначитися з подальшим курсом лікування.

112

Володимир страждає від гострої нестабільності колінного суглоба. Це значить, що коліно чоловіка практично не функціонує: кістки, які мусять рухатися точно відповідно одна до одної, безпорадно бовтаються з боку в бік. Це призводить до сильного болю під час ходи та будь-яких навантажень, адже коліно свою роботу не робить. Більше того, це загрожує подальшими серйозними ускладненнями, лікувати які буде і тяжче, і набагато дорожче. Травму Володимир отримав у зоні АТО. Чоловік служив у підрозділі, який охороняє та обслуговує самохідні великокаліберні гармати. Під ворожими обстрілами Володимир постійно травмував ногу – спробуй, поскачи у повному спорядженні з окопу чи у окоп. Найгірше сталося саме під час чергового обстрілу: чоловік невдало шарпнувся, сильно підвернув ногу і мало не зомлів від пронизливого болю в коліні.

https://youtu.be/IHipRl8DaZA

Первинне лікування у державних шпиталях не допомогло. За версією лікарів, біль у нозі це наслідок застарілої травми, яку Володимир отримав під час автоаварії зо п’ять років тому. Більше того: під час операції з видалення старої пластини, яка фіксувала той давній перелом, лікарі зламали один з фіксувальних гвинтів. Його рештки лишилися у нозі і заважали провести повноцінне обстеження за допомогою магнітно-резонансного томографа. Чоловіка просто виписали додому і максимум, що пропонують тепер – тамувати біль за допомогою медикаментів.

212

Обстеження у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» показало: біль виник через наслідки механічної травми. В нозі Володимира порвано хрестоподібні зв’язки, які і відповідають за правильне положення кісток суглоба, в тому числі і під час руху. Саме через це суглоб втратив свою функцію, кістки почали механічно руйнувати одна одну. Якщо не лікувати ці зв’язки, кістки будуть руйнуватися й далі, і мінімум, що буде треба робити – імплантувати штучний суглоб. В рамках «Біотеху» лікарі планують провести хірургічну операцію та відновити повноцінну сполуку зв’язок та кісток. Як точно це можна зробити, визначать вже після видалення гвинта та більш обширного обстеження.

29

Володимир батько восьми дітей, він звичайний хороший чолов’яга з Черкащини. На фронт, попри усі підстави лишитися вдома, пішов без вагань – вирішив, що як не він захистить Україну, то хто ж інший. Відзначимо, що допомоги Володимир потребує не лише від хірургів. Адже лікування в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» проводиться виключно коштом народних пожертв, які збирає People’s Project – держава своє остаточне слово вже сказала. Значну частину суми для Володимира зібрала чудова дівчинка на ім’я Мирослава. Попри те, що вона й сама долає наслідки вкрай тяжкої хвороби, вона зібрала близько 50 тисяч гривень на перший етап лікування – про це волонтери трішки докладніше розповідали ось тут. Другий етап вже на наших із вами плечах: аби чоловік знову почав повноцінно ходити, потрібно зібрати та сплатити ще близько 30 тисяч гривень. Сума відносно невелика, та від неї залежить, чи одужає Володимир.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа