Анонс: сценарії майбутнього Росії: як діяти? (дизайн-сесія)

AngryRussia

Українці часто звинувачують Захід у тому, що той не розуміє Росію так, як вони, і не дослухається достатньо до їхніх порад. 28 жовтня аналітики із Заходу приїдуть для того, щоб послухати, що українці можуть їм сказати. І ми сподіваємось, що Ви до цього долучитесь!

Гаазький центр стратегічних досліджень (HCSS) та Джорджійський технологічний інститут (Georgia Tech) реалізують дворічний дослідницький проєкт під назвою “RuBase”, у межах якого формується база знань для розуміння міжнародної поведінки Росії. Учасники події 28 жовтня  більше дізнаються про проєкт, а також про наступні кроки, зокрема про створення командою RuBase нового центру Київської школи економіки під назвою KSE StratBase, який має намір використовувати науково-обгрунтовані дані та підходи для вдосконалення зовнішньої політики та політик у сфері безпеки та оборони.

На “дизайн-сесії” щодо Росії, яку організовують перелічені інституції, ми залучимо Вашу експертизу та креативність, щоб ідентифікувати, стрес-тестувати та пріоритизувати найбільш ефективні політичні рішення для реагування на ймовірні сценарії майбутнього розвитку Росії.

Ідея дизайн-сесій зобов’язана своєю появою Технології відкритого простору (“Open Space”). Вони відрізнятимуться від більш традиційних заходів відсутністю формальних презентацій,  окрім вступного слова від генерала США Філіпа М. Брідлава, колишнього Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та Командувача Європейського Командування збройних сил в США (у відставці).

Основна частина заходу буде присвячена “відкритим” сесіям, в ході яких учасники/ці взаємодіятимуть у групах з різним фокусом, що намагатимуться “здизайнувати” дієві варіанти політики для альтернативних майбутніх сценаріїв розвитку Росії. Ці варіанти можуть бути реалізовані на різних рівнях: наші уряди, так само як і наші компанії, громадські організації, інші групи та індивіди. Команда RuBase/StratBase зробить нотатки про (анонімні) ідеї, що з’являтимуться протягом сесій.

Заключна частина заходу передбачає колективну дискусію, після якої відбудеться пленарне завершальне засідання під керівництвом генерала Брідлава.

Робоча мова: англійська.
Вхід вільний за попередньої реєстрації.
Більше інформації буде надіслано зареєстрованим учасникам за тиждень до заходу.

Реєстрація

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа