Американці завершили тестування вакцини від коронавірусу на людях

Перші ґрунтовні клінічні тестування на людях дали позитивні результати.

Американський фармацевтичний гігант Pfizer та німецька компанія з біотехнології BioNTech, які спільно працюють над створенням вакцини проти SARS-CoV-2, повідомили, що перші ґрунтовні клінічні тестування на людях дали позитивні результати. Їхня вакцина викликає імунну відповідь. Pfizer випробовує чотири типи вакцини, одна з яких з’явиться на ринку.

Створення цієї вакцини все ще знаходиться на ранній стадії, а результати останніх клінічних випробувань ще не пройшли процес верифікації. Вакцина була введена групі з 36 здорових пацієнтів, у яких після введення вакцини почали вироблятися антитіла. Однак більша доза вакцини викликала побічні ефекти – лихоманку та порушення сну. Правда, вони не були серйозними і не загрожували життю пацієнтів.

Рівень наявності антитіл у піддослідних був приблизно у два-три рази вищий, ніж у людей, які перенесли захворювання на COVID-19. Пацієнти, які отримували дві менші дози з інтервалом у три тижні, мали більше антитіл, ніж ті, хто отримував одну велику дозу.

За даними CNBC, групі пацієнтів, які отримували менші дози вакцини, ввели ще наступну дозу. Підвищена температура тіла з’явилася у 75 % осіб, які отримали дозу 30 мкг і 8,3 % пацієнтів, яким вводилася найменша доза. Трохи більше половини усіх пацієнтів повідомили про такі побічні ефекти, як лихоманка або порушення сну.

Ціна акцій Pfizer зросла приблизно на 5 % після відкриття Нью-Йоркської фондової біржі в середу, 1 липня.

Джерело: monitor-press

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа