Американці вивчають причини поразки Порошенка і перемоги Зеленського

IRIА також настрої суспільства, які б дозволяли робити прогнози щодо майбутніх політичних траєкторій України при новому уряді.

Нове загальнонаціональне опитування Центру досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) в Україні показує великі надії на нещодавно обраного президента, зниження песимізму щодо траєкторії країни та підтримку належності Донбасу до України.

“Відносно високий рівень оптимізму, виявлений в цьому опитуванні, є багатообіцяючим знаком для здоров’я української демократії перед позачерговими липневими парламентськими виборами”, – сказав регіональний директор IRI по Євразії Стівен Нікс. “Дуже важливо, щоб уряд і новий парламент продемонстрували свою рішучість дотримуватися сподівань, що їх покладають, подвоївши свої зобов’язання щодо вирішення питань, які мають найбільше значення для українського народу”.

67% українців схвалюють діяльність Президента Володимира Зеленського. Більше того, 48% українців очікують поліпшення економічної ситуації в Україні протягом наступних 12 місяців порівняно з 14% у вересні 2018 року. Так само, на відміну від опитування IRI у вересні 2018 року, кількість українців, які відчували песимізм щодо майбутнього, скоротилася з 71% до 39% у цьому останньому опитуванні.

Опитування також свідчить про постійне збільшення підтримки подальшої трансатлантичної інтеграції країни: 59% українців виступають за інтеграцію в Європейський Союз, а 53% підтримують інтеграцію в НАТО.

Опитування свідчить, що українці залишаються прихильними до територіальної цілісності своєї країни. Вісімдесят чотири відсотки респондентів вважають, що території, що знаходяться під контролем так званої «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки», повинні залишатися частиною України, відповідно до попередніх опитувань. Опитування також показує, що 45% українців вважають рішучість щодо війни на Донбасі найкращим способом підвищити свою довіру до парламенту, а потім покращити економіку (34%) і боротися з корупцією (30%).

Методологія
Дане дослідження було проведено від імені Центру досліджень соціологами Rating Group Ukraine. Дані були зібрані між 13 червня і 23 червня 2019 р. Шляхом особистих інтерв’ю в будинках респондентів. Опитування проводилося на всій території України, за винятком окупованих територій Криму та контрольованої Росією території Східної України. Національна вибірка складалася з 2400 постійних мешканців України віком від 18 років, які мали право голосу. Частота відповідей становила 61,8%, а похибка не перевищувала +/- 2,0% для всієї національної вибірки. Він є репрезентативним для загального населення за статтю, віком, регіоном та розміром поселення.

Опитування фінансувалося Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Джерело тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа