Американці дотискають український уряд щодо судової реформи і боротьби з корупцією

Високопоставлена українська делегація відвідає наступного тижня Вашингтон, де обговорить питання співпраці щодо судової реформи і боротьби з корупцією.

Як повідомляє посольство США в Києві, представники Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури, а також Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України проведуть зустрічі у Білому домі, Державному департаменті й Департаменті юстиції США.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, говорячи про візит, зазначив: “У 2016 році найважливіше завдання – продовжити викорінювання хронічної корупції, яка з часу незалежності так сильно заважає Україні в реалізації її економічного потенціалу. Український народ хоче знати, що звинувачення в корупції будуть ретельно і належним чином розслідувані і що винних притягатимуть до відповідальності у рамках чистої, прозорої судової системи, що служить народу України. Від цього залежить успіх України”.

Посол наголосив на тому, що Сполучені Штати відкриті для співпраці з українськими реформаторами та європейськими партнерами, щоб допомогти Україні побудувати судову систему, вільну від корупції, та міцно засновану на верховенстві закону : “За допомогою навчальних програм та іншої допомоги США працюють з Україною над забезпеченням незалежності суддів, щоб ті могли дотримуватися закону вільно від політичного тиску. Ми продовжуємо підтримувати зусилля із створення сучасної, професійної поліції та державної прокуратури. Усі ці кроки – поліпшення ефективності, підзвітності й прозорості; боротьба з корупцією; зміцнення верховенства закону – мають вирішальне значення для залучення інвестицій та зближення України з Європою”, – заявив Дж.Пайєтт.

U.S. Embassy Kyiv Ukraine
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа