Активістів не впустили на суд, де проходить справа «Народ України — проти Захарченка». Вони пікетують

В Окружному адміністративному суді м. Києва розпочався суд у справі «Народ України проти Захарченка». Кількох десятків осіб, які виступили третьою стороною у справі, не впустили на засідання, тому вони пікетують під судом.
 
Активісти вимагають справедливого розгляду справи щодо визнання незаконним бездіяльності міністра МВС Віталія Захарченка при побитті «Беркутом» учасників мирних акцій протесту під час розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада, 1 і 11 грудня.
Активісти Громадського сектору Євромайдану організували приєднання до заяви Юрія Дерев’янка усіх охочих як третьої сторони. До позовної заяви приєдналось уже понад 600 громадян України.
 «Суддя Власенкова, яка вела цю справу і на попередньому судовому засіданні задовільнила моє клопотання щодо витребування у Захарченка великої кількості документів (щодо підстав знаходження спецпідрозділів на Майдані Незалежності, вул. Банковій і Хрещатику 29 листопада, 1 і 11 грудня, всі накази, розпорядження, звіти, рапорти, службові розслідування, їх результати та інші документи), спочатку пішла у відпустку, а потім захворіла, тому зараз справу передали іншому судді – Володимиру Келеберді», – повідомляє Юрій Дерев’янко.
Наразі позивачу не надали ухвали суду про витребування вищеперелічених документів.
Засідання мало відбутися 3 лютого, проте його не було у зв’язку з хворобою судді Келеберди, який наступного ж дня одужав. Про те, що засідання не відбудеться, не попередили ні позивача, ні третю сторону.
Як стало відомо 12 лютого, Печерський райсуд Києва зняв звинувачення з екс-голови КМДА Олександра Попова і екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича у справі про кривавий розгін мирної демонстрації на Майдані в ніч на 30 листопада. Таким чином міністр Захарченко залишається винуватцем цих подій.
«Справа «Народ України проти Захарченко» – спроба встановити і покарати винних у злочинах проти громадян України. До цього часу не покарано жодного правоохоронця, винного у садистських побиттях людей та злочинних наказах. Чи можна беркутівцям робити що завгодно на вулицях без відома керівництва?», – каже один із активістів Громадського сектора Євромайдану Андрій Скіпальський.

Прес-центр Громадського сектору Євромайдану

Оновлена інформація:

 
Засідання суду “Народ України проти Захарченка” щойно закінчилося. Заяви осіб, які виступили третіми сторонами, не долучили до справи.
 
Представник МВС Грінцов після того, як дав коментар журналістам, не захотів пояснювати протестувальникам, які пікетують суд, позицію міністерства і втік. На пікеті також присутні 6-ро міліціонерів.
 
Наступне засідання призначено на 19 лютого.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа