Агросектор України отримає інноваційні рішення завдяки всеукраїнському конкурсу проектів «AGRO CHALLENGE»

За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та ініціативного бізнес-середовища у червні 2016 року стартував Всеукраїнський конкурс проектів у агросфері «AGRO CHALLENGE». Відтак в українських аграріїв та ІТ-компаній сьогодні з’явився шанс створити унікальний бренд України, як постачальника не тільки якісної сільськогосподарської продукції, а й ефективних технологічних рішень для аграрного сектору.

Мета конкурсу «AGRO CHALLENGE» – відбір перспективних проектів, що зорієнтовані на аграрний сектор, пошук сучасних технологічних рішень, які дадуть можливість як малим аграріям, так і великим агрохолдингам отримати прості, ефективні та актуальні інструменти для вирішення поточних та стратегічних задач; сприяння у комерціалізації створених стартапів та побудова креативних команд, їх підготовка і, в подальшому, виведення проектів на внутрішній та зовнішній ринки.

Програма «AGRO CHALLENGE» включає декілька етапів підготовки проектів: відбір, навчання, нетворкінг, консалтинг від лідерів галузі (аграріїв, науковців та бізнесменів), зустрічі однодумців, цілодобову підтримку у період проведення конкурсу (з червня по листопад).

Ключова особливість та відмінність «AGRO CHALLENGE» від інших проектів у агросфері (стартапів, хабів, конференцій) – це:

  • виявлення реальних проблем та задач агрокомпаній;

  • підготовка та презентація відповідних технологічних рішень;

  • експертиза проектів на актуальність та перспективність з боку фахівців агробізнесу;

  • впровадження інновацій;

  • імпортозаміщення сучасних технологій.

«Конкурс стартапів та інноваційних ідей «AGRO CHALLENGE» – це важливий крок до розвитку всієї галузі, крок до підвищення інноваційного іміджу України. Сучасні технології вже зараз допомагають сільському господарству вийти на новий рівень продуктивності. Саме тому Міністерство аграрної політики та продовольства України охоче надає підтримку Конкурсу «AGRO CHALLENGE», – коментує Владислава Рутицька, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції.

«Сільське господарство формує 17% ВВП України. Агросектор України зараз налічує 40 тис. малих, середніх і великих підприємств. Майже кожен п’ятий українець працевлаштований в цій галузі. Кожен третій долар, який приходить в Україну йде саме від аграрної продукції. Як приклад, я хочу навести сільське господарство, яке в синергії з ІТ-сферою вже мають успішні приклади використання стартапів, в тому числі і на світовому рівні. Спільними зусиллями ми прискоримо розвиток українських інноваційних проектів та підтвердимо високий рівень інноваційний та інвестиційний імідж України в інших державах. Впевнена, що AGRO CHALLENGE допоможе в цьому», – додає вона.

«Сільське господарство продовжує залишатися експортним локомотивом в Україні та суттєво впливає на валютно-курсову стабільність і зростання економічних показників. Це означає, що потенціал є, ресурси є, але для досягнення кращих показників, нам не вистачає інвестицій в розробку інноваційних рішень. Наразі використовуються у переважній більшості консервативні методи, які часто гальмують рух у сторону співпраці з європейськими ринками. Знання, якими володіють молоді науковці, повинні трансформуватися в якісні продуктові рішення для агросектору. Але їм потрібно створити належну екосистему для розвитку. Конкурс стартапів та інноваційних проектів «AGRO CHALLENGE» створює таку екосистему, тому я активно підтримую цей проект та запрошую всю країну долучитися до участі у конкурсі», – прокоментував свою позицію Леонід Козаченко, народний депутат України, голова Ради підприємців при КМУ, президент Української аграрної конфедерації (УАК), голова міжфракційного аграрного об’єднання у Верховній Раді України.

До участі у проекті вже приєдналися такі відомі компанії як Intel, Ciklum, «Астарта-Київ», «Сварог-Вест-Груп», AgroGeneration, Kernel, Nestle, Danone та інші.

«Ми прагнемо зробити фермерство високотехнологічним та інвестиційно привабливим, створити комунікаційну платформу для розробки продуктів, які охоче купують у всьому світі. У нас є план, експертиза та підтримка Мінагрополітики, бізнес-середовища та молоді. За основу конкурсу ми взяли принципи поєднання наукового досвіду з реальними бізнесом, а також європейські орієнтири, одразу, щоб проекти були конкурентоспроможними на міжнародних ринках. Маємо надію на активність молоді та підтримку інших компаній», – заявив Ігор Лисицький, Президент UCC (Всеукраїнська громадська організація «Рада з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій України»).

Заявку на участь у Всеукраїнському конкурсі проектів у агросфері «AGRO CHALLENGE» можна подати на сайті agro2016.com до 15 липня включно.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа