Агентство Fitch знизило прогноз зростання світової економіки в 2011 році

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз зростання світової економіки в 2011 році до 3,1% порівняно з темпом зростання у 3,2%, що прогнозувався кварталом раніше. Про це йдеться в новому квартальному звіті «Глобальний економічний прогноз», опублікованому на сайті Fitch Ratings.

У той же час Fitch підвищило оцінку зростання світового ВВП в 2012-2013 роках з 3% до 3,4%, говориться в черговій квартальній доповіді Fitch Прогноз розвитку глобальної економіки (Global Economic Outlook).

Також рейтингове агентство скоротило прогноз зростання економіки США в 2011 році – з 3% до 2,6%. Оцінка зростання американської економіки на 2012 рік залишена без змін – на рівні 2,8%. “Економічне зростання в США в I кварталі 2011 року виявилося гіршим від очікувань Fitch, що пов’язано, в першу чергу, з погіршенням внутрішнього попиту”, – наголошується в доповіді Fitch. Беручи до уваги цю тенденцію, агентство скоригувало прогноз зростання економіки США за весь 2011 рік.

Fitch відзначає, що повільне відновлення світової економіки разом із збільшеними інфляційними ризиками ставить дилему перед Центральними банками, які, з одного боку, повинні підтримувати відносно м’яку, стимулюючу грошово-кредитну політику, а з іншого, – утримувати під контролем зростання цін.

Агентство очікує, що в США базові процентні ставки перебуватимуть біля нульового рівня щонайменше до I кварталу 2012 року, в той час як Європейський центробанк підвищить ставки вдруге в цьому році в III кварталі, а Банк Англії почне піднімати ставки в IV кварталі 2011 року.

Джерело: Новинар 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа