Абу-Дабі: Україна просуває свою вдосконалену колісну бойову машину для Близького Сходу

1613750023511-1068x819

Українська оборонна промисловість просуває свою вдосконалену версію колісної бойової машини БТР-4 на 15-й Міжнародійї оборонній виставці та конференції (IDEX 2021) для ринку Близького Сходу, пише військовий журнал Defence Blog – online military magazine.

Українське військове агентство експорту оприлюднло останню версію колісної бойової машини БТР-4 під назвою БТР-4МВ1 на IDEX 2021. Нова бойова машина пропонує значні вдосконалення в порівнянні з серією BTR-4. Удосконалена модульна система бронезахисту забезпечує транспортний засіб стандартом NATO STANAG із куль, гармат та зброї.

При створенні BTR-4MV1 розробники застосовували модульний підхід у побудові бронезахисту, використовуючи рознесену броню. Такий модульний підхід дозволяє швидко замінити елементи верхнього шару броні в польових умовах.
Нове інженерне рішення пропонує високий рівень захисту пасажирів транспортного засобу від саморобних вибухових пристроїв (СВВ) та вибухів мін. Бронеавтомобіль має протимінні сидіння та вкладиші. Колісна броньована бойова машина має задню рампу з дверима для входу та виходу бійців. У ньому працює екіпаж із трьох чоловік, який складається з водія, навідника та командира та містить шість військових для десанту.
Завдяки цим заходам захист BTR-4MB1 значно перевищує будь-який зразок БТР або БМП, якими озброєні українські захисники.
BTR-4MV1 оснащений німецьким двигуном Deutz та американською трансмісією Alisson. Він здатний втримувати швидкість 110 км / год на рівних дорогах. За даними компанії, вага автомобіля 24-25 тонн, що на 2-3 тонни більше, ніж БТР-4 (за рахунок кращої броні). Крім того, BTR-4MB1 зберіг можливість форсування водних перешкод на плаву зі швидкістю до 10 км / год.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа