600 школярів із прифронтових територій проведуть літо в інноваційному англомовному таборі поблизу Києва

gocamp

Козин, Київська область – На території дитячого оздоровчого центру «Дніпро» відбулось відкриття GoCamp East — інноваційного англомовного табору для учнів шкіл, що знаходяться поблизу лінії зіткнення.

Церемонію відкриття за участю учнів, вчителів та іноземних волонтерів відвідали посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф, заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс, директор ГО Global Office Оксана Нечипоренко та народний депутат України і співзасновник ГО Global Office України Мустафа Найєм.

«Цього року ГО Global Office вже вдруге організовує GoCamp East. Цей проект – невід’ємна частина нашої діяльності. На жаль, через питання безпеки ми не можемо у повній мірі забезпечити проведення пришкільних таборів GoCamp у школах поблизу лінії зіткнення, і GoCamp East наразі є тим форматом, що дає можливість школам Донецької та Луганської області отримати доступ до інноваційної методики викладання англійської, а дітям та вчителям — поспілкуватись із іноземними волонтерами та відкрити для себе різні культури світу,» — зазначив Мустафа Найєм.

GoCamp East цього року проходить на території дитячого центру «Дніпро» протягом липня та серпня. Загалом у таборі візьмуть участь 600 дітей із 24 шкіл Донецької та Луганської областей, які минулої осені подали заявку на проект GoCamp. Разом зі своїми учнями працюють також вчителі із цих шкіл, а також іноземні волонтери.

«Протягом літа волонтери із 18 країн світу візьмуть участь у GoCamp East. Вони хотіли працювати саме із дітьми зі Сходу України, адже переконані, що усі діти повинні мати однаковий доступ до якісної освіти. Ми впевнені, що спілкування з іноземцями, пізнання нових культур та опанування нових важливих навичок допоможе школярам зрозуміти, що бар’єрів насправді не існує і що вони можуть досягнути того, чого хочуть, варто лише прикласти зусилля», — каже директор ГО Global Office Оксана Нечипоренко.

У 2017 році одним із основних партнерів GoCamp East стали Посольство Великобританії в Україні та Британська рада в Україні. Посол Великобританії Джудіт Гоф стала першим іноземних дипломатом-волонтером GoCamp і закликала представників інших посольств підтримати проект.

«Дуже важливо, аби юні українці мали можливість знайомитися та навчатися разом із однолітками з інших куточків України, а також іноземцями. Так вони зрозуміють, наскільки різні — але і наскільки подібні — інші спільноти та країни. GoCamp East дає таку чудову можливість, я пишаюся тим, що, є волонтером проекту, і можу долучитися до цієї справи», — розповіла посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

GoCamp East також підтримали українці, що працюють у лондонському офісі Європейського Банку реконструкції і розвитку. Спільно із благодійною організацією Ukraine Charity та за підтримки Young City Club of Ukrainian British City Club вони організували кількамісячну фандрейзингову кампанію, учасниками якої стали 129 благодійників.

Під час GoCamp East школярі зі Сходу матимуть шанс поспілкуватися із однолітками з різних куточків України, адже на території табору разом з ними перебуватимуть 600 дітей з інших регіонів країни. Вони теж навчатимуться за методологією GoCamp.

«Дуже важливо, що завдяки таким проектам, як GoCamp East, школярі отримують доступ до сучасної методики викладання іноземних мов. Так вчителі можуть дати учням не лише знання, але й необхідні компетенції для того, аби молоде покоління змогло використати уі можливості, які дає їм сучасне життя», — вважає заступник міністра освіти і науки Роман Греба.

Програма GoCamp East розроблена за форматом літніх таборів GoCamp, в якому інтерактивна методологія поєднується із практичною залученістю учнів, а також роботою іноземного волонтера. Вчителі забезпечують власне навчальну складову, в той час як іноземні волонтери стають для школярів менторами, що допомагають їм вирішувати завдання, спонукають критично мислити та шукати відповіді на складні запитання.

«Вивчення англійської за допомогою неформальних активностей, включених у програму GoCamp East, а також занять у класі — це чудовий спосіб покращити рівень знання англійської мови,» — розповідає Саймон Вільямс, директор Британської Ради в Україні. «В рамках співпраці із Global Office в цьому році ми впроваджуємосвітовий досвід Британської Ради з організації безпечних та якісних навчальних заходів для дітей».

GoCamp East у 2016 році ініціювала ГО Global Office. Тоді у літньому таборі у Київській області взяли участь більше 300 дітей, що проживають на прифронтових територіях. GoCamp East є частиною проекту GoCamp — всеукраїнського проекту пришкільних таборів, який у червні пройшов у всіх регіонах України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа