Зелений галстух та Мендель за кадром

Снимок экрана (78)

“Якщо ми обрали демократію, ми, звичайно, не можемо вішати людей. Хоча! Іноді дуже хочеться. А знаєте, чому? Бо було б швидше. Набагато швидше” .

Чому в своєму дивному жарті, презентованому журналістам The Gardian, Зеленський замінив звичну Голобородькові кулю на зашморг?

Снимок экрана (75)

Я бачу повну історичну аналогію з Столипіним та «столипінським галстуком».

Виправдовуючи дії воєнно-польових судів, котрі за кілька місяців скарали на горло більше людей, ніж всі суди імперії за два попередні століття, Столипін казав: «Бувають фатальні моменти в житті держави, коли державна необхідність є вищою… Росія зможе розрізнити кров на руках катів від крові на руках сумлінних хірургів».

Але виявилось, що навіть військові не змогли. Одеський генерал-губернатор доповідав Столипіну, що страти «розстрілом погано впливають на стан військових». Тому генерал просив профінансувати професійних катів та спорудження шибениць «для страт через повішення замість розстрілу».

Снимок экрана (80)

Більшість наших військових віддала свої голоси за Зе-президента. Цілком зрозуміло, що останній виказує батьківську турботу про психологічний стан наших вояків. Якщо трапиться вводити воєнно-польові суди.

До заспокоєння вдалась і пані Мендель. Побачивши, мабуть, перевернуті обличчя Shaun Walker та Andrew Roth, вона поспішила запевнити британських кореспондентів: жарт, це ми так жартуємо ( “We are joking”). Її бос підтвердив: “Of course we’re joking”. В стилі відомої сценки з «Кавказької полонянки».

Треба лише додати закадрового сміху. Щоб і ті, хто не звик до специфічних жартів 95кварталу, оцінили гумор розвеселого президента.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа