Заява українських громадських організацій Європи до Президента Європейського парламенту

Президенту Європейського парламенту

пану Мартіну Шульцу

Rue Wiertz 60

1047 Bruxelles, Belgique

[email protected]

Вельмишановний пане Мартін!

Ми, українські трудові мігранти, що працюють і сплачують податки у Європейських країнах, завжди з надією і вдячністю спостерігаємо за ініціативами Європейського Союзу: інтегрувати Україну до єдиної європейської спільноти, в якій ми зараз проживаємо і цінності суспільства якого прийняли для себе.

Поважаючи культуру, традиції і мову народів, які надали нам можливість через працевлаштування вирішити наші економічні та соціальні проблеми, ми все ж продовжуємо вболівати за свою батьківщину, маючи велике бажання в недалекому майбутньому подорожувати європейськими країнами не в статусі мігрантів, а повноправних громадян країни-учасниці ЄС – України.

Але, нажаль, остання резолюція Європейського парламенту стосовно України (від13 грудня 2012р.), а саме, пункт 8, щодо українського націоналізму і партії «Свобода», викликає у нас сумнів: українців у країнах-членах ЄС хочуть бачити лише як дешеву робочу силу, чи як партнерів сусідньої рівноправової держави?

Українці, чи не єдина нація на європейському просторі, яка за право називатися такими, поплатилася мільйонними безвинними жертвами голодоморів, репресій, катувань.

Вже тепер є достатньо відкритих документів, які дають підстави провести новий «нюрнберзький» процес над жахливими злочинами комуністичного режиму Радянського союзу та його сателітів. Але, до цього часу Європарламент не визнав найстрашніший з цих злочинів – Голодомор 1932-33 років, як геноцид проти українців. До цього часу український народ не почув на свою адресу жодних перепросин за мовчання цивілізованої Європи у роки штучно організованого сталінською вбивчою машиною – Голодомору. Натомість, пункт 8 згаданої резолюції відкрито засуджує жертв, а не злочинців комуністичного режиму Радянського союзу.

І, найголовніше. Основною причиною масової трудової міграції українців до Європейських країн в кінці минулого століття і до цього часу була успадкована з часів Радянського Союзу корупційна система управління державою. Керівники нової української держави, в минулому – комуністичні лідери, що змінили назву, але не змінили психологію мислення, замість омріяної визвольними змаганнями багатьох поколінь українських патріотів – демократичної України, вибудували «де-факто» олігархічну систему управляння державою, в якій українцям, за етнічною ознакою місця не залишається. Знищується мова, культура, самобутність.

На останніх виборах до Верховної ради України у 2012 році, серед закордонних дільниць, власне у країнах ЄС, де наймасовіше проживають українські трудові мігранти, партія Свобода набрала найбільше голосів. Українці як нація, потребують світового захисту від подальшого їх знищення, а не осуду за вигаданими наклепницькими штампами.

Тому свій вибір ми робили, враховуючи і ті цінності, які сприйняли у країнах теперішнього проживання. І, на відміну від болгарського євродепутата, автора внесеного тексту до 8 пункту резолюції щодо України (від13 грудня 2012р.), переконані, що справжньою загрозою для українського суспільства є провладна партія регіонів з її антидемократичними методами управління державою і підтримкою корупції, а не партія «Свобода» у союзі з іншими опозиційними партіями, які мають вивести Україну на європейський рівень розвитку суспільства і вже почали його реалізовувати.

Тому, Вельмишановний пане Голово Європейського парламенту, просимо Вас відкликати згаданий,8 пункт щодо українського націоналізму і партії Свободи у резолюції по Україні від 13 грудня 2012р, врахувавши побажання і тих, хто позбавлений права політичного голосу в ЄС, але своєю працею приймає безпосередню участь у розбудові країн ЄС – українських трудових мігрантів.

Спілка українців у Португалії – Голова, Павло Садоха

Християнське Товариство українців в Італії – Голова, Олесь Городецький

Товариство української діаспори в Греції “Українсько-грецька думка” – Голова, Галина Маслюк-Какку

Асоціація “Українська громада Іспанії за права, честь і гідність українців”(Іспанія) – Голова, Юрій Чопик

Асоціація «Український Християнський рух» (Португалія) – Голова, Іван Онищук

Асоціація «Джерело Світу» (Португалія) – Голова, Борис Кучерас

Асоціація українців «Собор» (Португалія) – Голова, Олег Гуцько

Спілка українців Алгарве (Португалія) – Голова, Ігор Корбеляк

Українсько-португальський освітньо-культурний центр “Школа ім. Т. Шевченка” м. Фару (Португалія) – Директор, Наталя Дмитрук

Асоціація українців Кантабрії “Оберіг” (Іспанія) – Голова, Марія Курницька

Асоціація українців Каталонії “Червона Калина” (Іспанія) – Голова, Володимир Петрущак

Асоціація волотаріату ОЧІ (OCI Organizzazione Cittadini Immigrati, Італія) – Голова, Володимир Степанюк

МО “Українська Свобода “(Прага -Чехія) – Віце-президент, Олег Зайнуллін

Центральна Спілка Українців в Німеччині (Німеччина) – Голова, Людмила Млош

Асоціація Українців Регіону Мурсія (Іспанія) – Президент, Лариса Пономаренко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа