Зведення по Бахмутському напрямку за 2 грудня

bahmut2

За минулу добу Бахмут вкотре обстріляли росіяни з реактивної артилерії, через це в місті постраждало четверо цивільних. Інтенсивних атак на Бахмут немає, проте йдуть важкі бої на південь і на схід від міста, пише український журналіст Богдан Мірошников. Однак, ЗСУ відбили атаки окупантів в таких районах як Григорівка, Виїмка, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне, Первомайське, Красногорівка та Мар’їнка на Донеччині.

Про це повідомляє Генштаб.

За інформацією американського Інституту вивчення війни російські війська, ймовірно, продовжували здійснювати незначні просування в районі Бахмута на тлі триваючих наступальних операцій 1 грудня. Цю інформацію підтверджує й український журналіст Богдан Мірошников.

«Не вщухають вкрай важкі бої і на південь, і на схід від міста. Після захоплення росіянами деяких селищ, а особливо Курдюмівки, на жаль, нічого гарного не передбачається. Хоча варіанти все ж є, причому далеко не один. Треба дивитися на подальший розвиток подій.

Наші славетні воїни натомість стоять. Міцно стоять. На сам Бахмут поки немає таких інтенсивних атак, як останній тиждень на його околиці, хоча також важко. По всьому фронту вкрай важко. Бої йдуть за кожен квадратний метр землі, за кожну будівлю, за кожну посадку. Сил та наснаги нашим воїнам! Це їм зараз конче потрібно після багатьох місяців безперервних боїв!», — пише Мірошников.

71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗСУ повідомила, що на позиціях поблизу Бахмута ліквідували найманців з приватної компанії «Вагнер»

«Працювала польська гаубиця «Краб», а її очима стали єгерські пташки — БПЛА. Скільки росіян не повернуться додому — до деталей порахувати вже не вдасться», — пишуть в пресслужбі єгерської бригади.

Як повідомляє, ISW, російські джерела в соціальних мережах опублікували першого грудня фотографії, на яких зображені сили рф на південь від Бахмута в Курдюмівці та Озарянівці. Джерела рф також опублікували кадри, де стверджують, що російські сили тепер контролюють більшу частину траси Горлівка-Бахмут. Інше російське джерело стверджує, що російські сили тепер можуть перекрити всі дороги в Бахмутському напрямку.

Телеканал CNN опублікував відеорепортаж від першого грудня, в якому українські військові командири в районі Бахмута повідомляють кореспонденту, що їхні війська знаходяться в меншості і стикаються з серйозними проблемами в постачанні. ISW раніше писав, що російські зусилля з захоплення Бахмута є високовартісними зусиллями, зосередженими на місті з обмеженим оперативним значенням.

Нагадаємо, що на Бахмутському напрямку росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Не вщухають обстріли громад, відтак постраждала: Андріївка, Серебрянка, Верхньокам’янське, Дружба, Спірне, Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Північне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Кліщіївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

Тільки за перше грудня росіяни поранили шістьох цивільних на Донеччині: четверо у Бахмуті та двоє у Кураховому. ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Григорівка, Виїмка, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне, Первомайське, Красногорівка та Мар’їнка на Донеччині.

Джерело: bahmut.in.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа