Завтра на Київщині відкриють Меморіальний барельєф честь полковника Армії УНР Юрія Отмарштайна

otmarshtejn-yurij-vasilovichУ неділю, 18 листопада о 13:00 на вокзалі станції Боярка відбудеться військові урочистості з нагоди відкриття Меморіального барельєфу на честь видатного українського військового діяча, командира 1-го дивізіону кінно-козачого Лубенського полку, працівника штабу Корпусу Січових Стрільців полковника Армії УНР Юрія Отмарштейна – генія української військової справи, організатора Другого Зимового походу Армії УНР – найважчої і найдраматичнішої військової операції в історії Перших Визвольних змагань 1917-1920 років.

Ця подія приурочена до 100 ліття перебування у Боярці Корпусу та штабу Січових Стрільців у листопаді – грудні 1918 року та легендарного бою під Мотовилівкою. Рівно 100 років тому Юрій Отмарштейн провів на станції Боярка парад українських військ.

Цікаво, що Юрій Отмарштейн – син шведа і грекині, який був переконаним українцем і 100 років тому боровся за Незалежність України у лавах українського війська.

Гроші на цей барельєф збирали протягом кількох місяців волонтери Благодійного фонду «Героїка», який займається вшануванням воїнів Армії УНР та Армії Української Держави.

Барельєф створений руками талановитого київського скульптора – Олександра Михайлицького.

У заходах візьмуть участь військові реконструктори в одностроях української армії 100-літньої давнини, сучасні військові, учасники війни на Донбасі.

Урочистості прикрасить спів пісень Української Революції у виконанні кобзаря Тараса Компаніченка та марші у виконанні військового оркестру.

О 16:00 у Боярському міському будинку культури відбудеться показ фільму “Позивний Бандерас” про війну на Донбасі за участі знімальної групи.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа