Завтра львів’яни подивляться фільми про українську армію між незалежністю іросійською агресією

Армія незалежної України

19 вересня 2018 року продовжуємо показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців, із циклу «Історія в кадрі» у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Покази відбуваються щосереди з 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

19 вересня 2018 року – перегляд документального фільму: “Армія незалежної України. Ч. 1, 2. Українське військо 23, 24 | PRO et CONTRA” (2018)

Жанр: документально-історичний

Країна: Україна

Студія: UATV Channel

Тривалість: 00:17:29, 00:15:57.

Сценарій: Уявіть собі людей, яких тоталітарний режим СРСР призначив формально представляти народ.

Кілька разів на рік збиратися під куполом фейкового парламенту – Верховної Ради УРСР – та в унісон піднімати червоні картки.

Лише з однією метою, щоб у партійній комуністичній газеті написали: парламентарії одноголосно підтримали чергове рішення радянського уряду з Москви.

Уявили цих людей?

А тепер уявіть, що цим людям раптом випало на долю не формально, а вже по-справжньому очолити 50-мільйонну ядерну державу.

І першим після проголошення Суверенітету України від імперії СРСР постало питанням створення армії.

Перші 20 років незалежності Україна перебувала фактично в зоні бойових дій.

Військову загрозу мирним жителям забезпечувала… власна українська армія.

На голови людей міг звалитися військовий винищувач, в будинок могла влучити запущена підчас навчань бойова ракета, а здоровий хлопець міг повернутися із армії інвалідом через побиття його такими ж солдатами ранішого призову.

Але найбільшій загрозі піддавалися жителі тих сіл і містечок, поблизу яких були розташовані військові склади боєприпасів. Як тільки наступала літня спека, для таких людей виникала реальна можливість раптово опинитися в зоні бойових дій.

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

Адміністрація

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа