Затримано колишнього голову апеляційного суду АР Крим

crimeaukr

Сьогодні, 3 листопада 2018 року, Служба безпеки України та прокуратура Автономної республіки Крим затримали в Києві колишнього голову Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, який підозрюється у вчиненні дій передбачених ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

Слідство та процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснює прокуратура АР Крим за оперативної підтримки Служби безпеки України.

Гюндуз Мамедов, прокурор Автономної Республіки Крим, прокоментував затримання: “Ми реалізуємо принцип невідворотності покарання щодо тих посадовців, які зрадили Україну і своїми діями намагались, або намагаються сприяти анексії Криму. Ми всі бачили глузування над українським законодавством затриманого, знаємо про його сприяння в переході суддів Криму до роботи по законах країни-окупанта, і хочемо нагадати, що оцінка українського суду рано чи пізно буде дана всім діям посадовців-колаборантів”. 

Зазначаємо, що прокуратура АР Крим повідомила колишньому Голові Апеляційного суду АРК про підозру у вчиненні діянь, які містять ознаки державної зради 11 липня 2018 року.

Наразі колишнього суддю доставляють до Голосіївського районного суду міста Києва для обрання запобіжного заходу.

Прокуратура АР Крим буде клопотати про тримання підозрюваного під вартою на час проведення досудового розслідування.

Джерело: Прокуратура АР Крим

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа