Заступника Саакашвілі можуть посадити на три роки. За наругу над прапором

Уже майже два тижні вдень і вночі під стінами обласної прокуратури в Одесі чергують учасники «Прокурорського майдану», вимагаючи звільнення з посади новопризначеного головного прокурора області Миколи Стоянова, якому закидають участь у корупційних схемах та сепаратизм. Нещодавно до акції приєдналися і одеські митці.

Виступив на «Прокурорському майдані» і одеський поет і актор Стас Домбровський, автор картини з половими органами на фоні прапора України, яка вже викликала бурхливу хвилю обурення. Він пояснив, що не хотів образити державний символ і відзначив, що його невірно зрозуміли. Домбровський підкреслив, що не варто політизувати цю картину, її необхідно сприймати, як предмет мистецтва.

Поділяє його думку і виконуючий обов’язки заступника глави Одеської ОДА Саша Боровик, який назвав витвір Домбровського шок-артом. «Є вид мистецтва, яке називається shock art. Це той art, який шокує. Часто його використовують, коли речі, які спочатку здавалися абсурдними, перестали шокувати», – заявив Боровик у себе в Facebook й розмістив там цю скандальну картину.

Відповідно зі статтею 338 Карного кодексу України, організатору провокативної акції «лицеМерія» Стасу Домбровському за наругу над державним символом загрожує арешт на півроку або ж ув’язнення на строк до трьох років. Те ж саме світить і Саші Боровику, який розповсюдив це зображення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від фракції «Народний фронт» Євген Дейдей. «Не тільки я, а й переважна більшість моїх колег не змогли змиритися з тим, наскільки зухвало і гордовито в. о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації дозволяє собі паплюжити державний прапор України… Ми хочемо звернутися до президента як гаранта єдності та незалежності нашої держави з вимогою відставки Саші Боровика із займаної посади, позбавлення його громадянства і якнайшвидшого видворення з території України», – зазначив він.

«Саша Боровик спаплюжив не тільки нашу святиню – він наплював на кожного з нас. Тому, коли завтра під цією Постановою підпишеться вся Верховна Рада, дуже сподіваюся, що президент відреагує негайно. І викине Сашу Боровика з нашої держави, змусивши сповна відповісти за його вчинки. Таке рішення буде правильним і з боку депутатів, і з боку президента», – написав Дейдей.

Не визнаючи себе винним, Саша Боровик сам перейшов у наступ і заявив: «Коли я перебуваю в Одеській міськраді, то там дійсно є відчуття абсурду, коли я бачу цих бандитів на чолі з Трухановим, під національними кольорами, або коли я бачу Ківалова, або Гончаренка, або Голубова – зі значками народних депутатів співаючих національний гімн». Боровик лише поцікавився – чому зазначена ним абсурдна ситуація не турбує народних обранців і не здається їм вульгарною.

Сергій Горицвіт

Те, за що Боровикові загрожує тюрма, можете побачити тут:

http://infocenter-odessa.com/35263-sasha-borovik-oposhlil-flag-ukrainy.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа