Законопроект про релігійні організації не знімуть з порядку денного

Законопроект про внесення змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” (щодо зміни релігійними громадами підлеглості) №4128 покликаний захистити українську церкву.

upcmpПро це заявив народний депутат, член Комітету з питань культури і духовності Віктор Єленський під час засідання Погоджувальної ради.

“Законопроект №4128 – про совість людини та про те, що кожна людина та об’єднання людей можуть вірити в те, що вони вважають достойним віри, і не вірити в те, що вони не вважають достойним віри, вільно змінювати не лише релігійні погляди, але й свою юрисдикцію”, – сказав він.

“Щодо цього законопроекту було здійнято колосальний вереск з Кремля та його підручних в Україні, і за цим вереском ми загубили дуже важливі речі”, – наголосив Єленський.

“По-перше, законопроект повністю відповідає філософії міжнародного права в сфері свободи совісті, а також Конституції України. По-друге, вереск навколо законопроекту був покликаний притлумити ті вбивства, зґвалтування й грабежі, які відбуваються на окупованих територіях, конфіскації релігійних та молитовних будинків, вбивства пасторів, обшуки в мечетях і т.д.”, – сказав представник “Народного фронту”.

“Цей вереск також притлумлює очевидний факт, що, звичайно, Кремлю дуже важливо, як сказав Пєсков, “захистити русскую церковь на Украине”. Але хто ж захистить українську церкву? Це повинні зробити ми”, – наголосив Віктор Єленський.

Received: from mail.nfront.com.ua [95.67.123.236]; Mon, 22 May 2017 13:17:33 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа