Закон про парламентський контроль за діяльністю спецслужб і правоохоронних органів має стати важливим кроком до членства в НАТО

levusVRU

«Сьогодні до Верховної Ради було подано проект Закону України «Про парламентський контроль за дотриманням положень законів у діяльності спеціальних служб та правоохоронних органів держави».
Про це повідомив член ради засновників Української стратегічної ініціативи Андрій Левус.
«Законопроект покликаний створити Комітет ВР щодо забезпечення здійснення контролю з боку українського парламенту за органами спецпризначення з правоохоронними функціями, правоохоронними, розвідувальними органами при забезпеченні ними національної безпеки в частині дотримання прав і свобод людини й громадянина.
Відзначу, що демократичний цивільний і парламентський контроль за діяльністю відповідних органів є одним з важливих стандартів, яких дотримуються в країнах-членах Північноатлантичного Альянсу. Повага до прав людини та недопущення політичного та іншого впливу на роботу правоохоронних органів та спеціальних служб – це й те, чого ми маємо прагнути, якщо бажаємо стати невід’ємною частиною євроатлантичного співтовариства. Тож наш законопроект може стати важливим кроком до членства України в НАТО», – підкреслив Андрій Левус.

Українська стратегічна ініціатива

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа