З початку квітня на сході України захопили 17 журналістів, 4 — досі перебувають у заручниках

За даними Інституту Масової Інформації, з початку квітня сепаратисти захопили 17 журналістів на сході України, з них 4 — досі перебувають у заручниках в Слов’янську.

Зокрема, у Слов’янську у заручниках перебувають стрімер Артем Дейнега, журналіст Сергій Лефтер, журналіст американського видання Vice News Саймон Островський та фотожурналіст Євген Гапич.

Захоплені також були, але згодом відпустили, трьох іноземних журналістів — двох італійських журналістів Поля Гого і Коссімо Аттанасіо та білоруського журналіста газети «Новий час» Дмитра Галко.

Разом з Саймоном Островським затримали ще чотирьох журналістів, яких згодом відпустили. Зокрема, затримані були берлінський кореспондент видання Тайм Саймон Шустер, британський оператор Фредерік Пакстон, російський та український фотографи.

Крім того, два дні у полоні у сепаратистів у Слов’янську провела кореспондентка газети «Комсомольская правда в Украине» Євгенія Супричева у Слов’янську. Її затримали через смс, яку вона збиралася надіслати редактору про мера Слов’янська Нелю Штепу.

Нагадаємо, 13 квітня увечері в Слов’янську (Донецька область) з власної квартири вивели Артема Дейнегу — громадського журналіста, який транслював в інтернет штурм сепаратистами будівлі міського управління СБУ.

16 квітня сепаратисти у Слов’янську (Донецька область) взяли в полон незалежного журналіста Сергія Лефтера. Його звинуватили у шпіонажі та причетності до «Правого сектора».

17 квітня затримали кореспондентку газети «Комсомольская правда в Украине» Євгенію Супричеву у Слов’янську.

21 квітня у Слов`янську (Донецька область) між 10 та 11-ю годиною викрали трьох журналістів — двох італійських журналістів Поля Гого і Коссімо Аттанасіо та білоруського журналіста газети «Новий час» Дмитра Галко. Згодом їх відпустили.

22 квітня журналіст Vice News Саймон Островський був схоплений у Слов’янську невідомими особами в уніформі. Про затримання повідомив В’ячеслав Пономарьов, самопроголошений «народний мер» Слов’янська.

Фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який зник 22 квітня разом зі своїм братом, зараз перебувають у місті Слов’янську, де їх утримують як політичних заручників.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа