Європарламент засудив переслідування українців у в’язницях РФ та порушення прав людини в Криму

Європейський парламент засудив переслідування українців у в’язницях держави-окупанта – Російської Федерації, а також засудив порушення прав людини в Криму.

Про це заявив Голова Української частини парламентського Комітету асоціації між Україною та ЄС Микола Княжицький під час брифінгу у парламенті, коментуючи результати засідання комітету, яке відбулося минулого тижня у м. Страсбург.

Він зазначив, що це було п’яте засідання комітету, яке пройшло “надзвичайно ефективно”.

Зокрема, за словами Голови Української частини, парламентський комітет асоціації затвердив спільну резолюцію та взяв участь у засіданні Європейського парламенту, який “засудив переслідування українців у в’язницях нашого окупанта — Російської Федерації, який засудив порушення прав людини в Криму та інші абсолютно ганебні речі, які чинить агресор на нашій території та по відношенню до громадян України”.

На цьому засіданні ми обговорювали як політичні, так і економічні питання. Прийняли цілу низку спільних, надзвичайно ефективних рекомендацій, які дозволять Україні ефективніше бути присутніми економічно на ринках країн Європейського Союзу. Також обговорювали посилення нашої обороноздатності в боротьбі з окупантом”, – заявив Микола Княжицький.

Ми говорили про багато надзвичайно важливих речей, в тому числі про необхідність того, щоб всі контролюючі та силові органи були позбавлені будь-якого політичного тиску з будь-якої сторони. А цей тиск всі ми з вами можемо спостерігати ледь не щодня в нашому парламенті”, – додав представник фракції “Народний фронт”.

Received: from mail.nfront.com.ua [95.67.123.236]; Tue, 21 Mar 2017 13:32:18 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа