Євромайдан у Вільнюсі

Місяць тому в Кіровограді, за сприяння громадської організації «Вся Україна» стартувала кампанія зі збору підписів за асоціацію з ЄС «Я – за Україну в Європі». У рамках кампанії було зібрано більше півтори тисячі підписів, а також було проведено тренінг «Як швидко та дешево подорожувати Європою». Зібрані підписи з усієї України будуть передані учасникам Саміту східного партнерства, що відбудеться у Вільнюсі 29 листопада.

А вже 21 листопада делегація у складі відомих українських політиків, митців, журналістів, громадських діячів, а також волонтерів, що збирали підписи, рушила до Литви. Проїхавши пів України та Польщу, 22 числа вони прибули до Вільнюса. Саме в столиці Литви, за ініціативи політичної партії «Вся Україна» з 22 по 24 листопада було встановлене «Українське містечко». Серед учасників було й два кіровоградці – Дмитро Сінченко та Віта Никоненко.

Під час заходів, кожен бажаючий міг ознайомитись з українською культурою, літературою, кухнею, музикою. Всіх бажаючих навчали українським танцям посеред центральної площі Вільнюса. На сцені виступали відомі українські гурти, українські та литовські політики.

«Головною метою цього «містечка» є демонстрація нашої європейськості. Ми дуже сподіваємось, що мешканці Вільнюса відчули, що українці такі ж європейці, як і всі члени ЄС. Що, незважаючи на дії та рішення української влади, ми бачимо себе саме в європейській родині. Ми віримо, що Асоціацію буде підписано» – прокоментував побачене у Вільнюсі блогер Дмитро Сінченко.

Посол України в Литві Валерій Жовтенко, заявив, що європейський курс ніхто не відміняв. «Я знаю, що всіх турбує заява української влади. Але запевняю, посольство готується до саміту в тому ж режимі, що й місяць тому. Ми впевнені, що в нас є всі шанси на підписання Угоди. Все буде добре, бо ми того варті!» – наголосив Пан посол.

УМ1

«Я – єврооптиміст! Тому до останнього вірю, що угоду буде підписано. Ота заява, що її зробив Микола Азаров немає ніякої політичної сили. Він не наділений такими повноваженнями, він не може вирішувати куди йти Україні, не йому змінювати наш зовнішньополітичний курс» – розповів на прес-конференції у Вільнюсі голова партії «Вся Україна» Ярослав Погарський.

УМ2

УМ3

УМ4

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа