Японці передадуть Мінстецю обладнання і фахівців для суспільного мовлення

17 січня 2017 року Міністр інформаційної політики України Юрій Стець провів чергову зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Сумі Шігекі.

Високоповажний Посол Сумі Шігекі повідомив Міністру, що Японія готова розпочати програму співпраці щодо розвитку Суспільного мовлення та надати Україні технічне обладнання, про яке йшлося під час минулої зустрічі Міністра та Посла: «Ми, опрацювавши ваше звернення, прийняли рішення, що Японія надасть технічне обладнання для розвитку Суспільного мовлення України».

За словами Високоповажного Посла, згідно з програмою, яка триватиме 2,5 роки, починаючи з цього місяця, до України з Японії приїде група експертів, яка готова навчати спеціалістів Суспільного, як правильно повідомляти громадянам важливу інформацію під час надзвичайних ситуацій. Японські експерти також планують поділитися з працівниками Суспільного досвідом створення освітніх телепрограм.

Посол Сумі Шігекі також заявив, що на прохання МІП, знайдено можливість запровадити японську версію веб-сайту Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», що стане одним із способів доступу до інформації про Україну для японців.

Джерело – МІП

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа