Як за сталінських часів: суддя посадив євромайданівця без судового розгляду

Поки наші воїни, захищаючи Україну, гинуть біля Авдіївки, на догоду Москві судять 2-х волонтерів Євромайдану – Вячеслава Шовкалюка і Олега Білика. Про це раніше повідомляли журналісти

31 січня відбулася безпрецедентна, шокуюча подія у цій справі. Суддя Ясельський запроторив в Лук’янівське СІЗО євромайданівця-волонтера киянина Олега Білика, навіть не розпочавши судового засідання.

Щойно в Святошинському райсуді члени колегії суддів увійшли до судової зали, головуючий суддя Ясельський, навіть не перевіривши присутність усіх сторін, почав запитувати чи можна розпочати попереднє судове засідання без Вячеслава Шовкалюка, якого 24 січня 2017 року карета швидкої забрала прямо з-під зали суду після того, як суддя Ясельський брутально порушив право на захист, не дозволивши ознайомитися адвокату за призначенням з цією складною справою.

Втім, повернімося до судового слухання від 31 січня 2017 року.

Першим на запитання судді Ясельського відповів прокурор. З якогось дива закарпатський прокурор Ісак почав пропонувати суддям те, про що його головуючий суддя не питав. Ісак запропонував виділити справу киян-Євромайданівців у 2 окремих провадження і почати розглядати окремо. При цьому, киянина-євромайданівця Олега Білика закарпатський прокурор запропонував посадити (!) у СІЗО.

На подив усіх присутніх, колегія суддів під орудою судді Ясельського не зупинила «потік квазі-правової свідомості» прокурора. До речі, Ісак виглядав досить дивно: його руки і губи тремтіли, обличчя і очі були червоними. Раніше ЗМІ повідомляли, що цей прокурор з’являвся до суду напідпитку.

Та судді не поставили прокурора в рамки закону, не зупинили його, не зауважили, що питання стояло лише про можливість розпочати засідання за відсутності хворого.

Натомість, вислухавши думки адвокатів і самого Олега Білика, колегія суддів негайно (!) вирушила в дорадчу кімнату. Так і не розпочавши судового засідання. Це надзвичайно вразило присутніх, особливо досвідчених юристів.

За деякий час колегія суддів під головуванням Ясельського повернулася з дорадчої кімнати. Громом серед ясного неба стало рішення колегії суддів, яке вони прийняли без судового засідання!

Судді Святошинського райсуду схвалили всі псевдо-правові пропозиції закарпатського прокурора.

і за кілька хвилин киянина-волонтера Євромайдану Олега Білика посадили в автозак. Наразі відомо, що євромайданівця запроторили в одну камеру з терористом із РФ – колишнім співробітником кремлівських спецслужб. Схоже, за відсутності доказів проти Олега Білика, українського патріота навмисно провокують «намалювати» собі реальну статтю.

Щодо безмірних дій судді Ясельського, а саме – вчиненого дисциплінарного проступку вже спрямовано кілька дисциплінарних скарг до Вищої ради юстиції. У скаргах на безмір Ясельського ретельно розписано в чому саме  полягає неналежна поведінка цього судді.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа