Вибори і питання деокупації Криму. Результати моніторингу

crimeaukr

11 партій-учасниць парламентських виборів не виконали жодного з критеріїв, озвучених міжнародним рухом #LIBERATECRIMEA, учасником якого є і Центр зовнішньополітичних досліджень, в рамках кампанії «Кандидати в депутати, скажіть: чий Крим?». А саме – наявність в програмах пункту стосовно деокупації Криму та включення в партійні списки представників корінного кримськотатарського народу.

В результаті жоден з цих критеріїв не виконали партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа за життя», «Факел», «Соціальна справедливість», «Рух нових сил», «Аграрна партія», від якої йдуть «співучий ректор» Поплавський і популярний співак Олег Винник, партія «Патріот» (в її списках також є відомий співак Іво Бобул), «Партія Шарія», а також «Опозиційний блок», в програмі якого хоч і згадується Крим, але ця політична сила висуває абсолютно проросійський план з припинення блокади і відновленням залізничного сполучення.

Окрім озвучених партій, Крим не згадується в програмах «Української стратегії» та «Партії зелених України».

У свою чергу, представники корінного народу є в списках тільки 5 партій – «Європейської солідарності», «Української стратегії», «Голосу», «Сили і Честі» і «Партії зелених України».

Справедливості заради відзначимо, що від партії «Слуга народу» під №100 йде кримчанка Ліза Богуцька, а, наприклад, «Силу права» очолює кримчанин Андрій Сенченко.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа