Видобування українського газу польською компанією зросло на 40%

Польська компанія Kulczyk Oil Ventures заявила про успішний початок комерційного видобутку на свердловині Ольгівське-12 в Україні, – повідомляє «Економічна правда». Свердловиною управляє дочірня компанія KUB Gas, у якій частка Kulczyk Oil Ventures складає 70%. Також в компанії готують до запуску ще дві свердловини, О-6 та О-8 на видобуток протягом першого кварталу 2012 року. У той же час  канадська компанія 3P International Energy Corp. повідомила про те, що збирається придбати власника решти 30% KUB Gas, компанію Gastek LLC.

На початку KUB Gas видобуває близько 4,6 млн. кубічних футів природного газу на день, цитує «ЕП» з посиланням на  портал «Українська енергетика» із посиланням на прес-службу компанії.

Запуск свердловини збільшив валовий середній видобуток KUB Gas в Україні до близько 16,5 млн. кубічних футів на день, що складає збільшення видобутку на 40%.

Свердловину випробували також на максимальній потужності видобутку в 8,1 млн. кубічних футів на день, проте в компанії заявили, що використовуватимуть «обмежений початковий видобуток, який диктує гарна видобувна практика, щоб уникнути пошкодження резервуару».

За матеріалами «Економічної правди»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа