Волонтери, які допомагають чотирилапих, показують приклад, як треба рятувати живих від голодної смерті

10 тон «смачного щастя» отримали чотирилапі у зоні АТО

За час роботи всеукраїнської ініціативи компанії «Кормотех»  «Не залишай нас в АТО» на Донбас було відправлено понад 10 тон сухих кормів. Смачні вантажі від ТМ «Клуб 4 Лапи», «Мяу!», «Гав!» отримали тварини у різних містах та містечках зони АТО.

За нашими підрахунками та звітами партнерів, завдяки ініціативі вдалося нагодувати більше 5,5 тисяч собак і котів, що перебувають у зоні бойових дій. Гуманітарні вантажі отримали тварини, що залишились у зоні бойових дій разом з своїми господарями, чотирилапі мешканці притулків, переповнених ще вчора домашніми улюбленцями, тварини, яких підбирають небайдужі, та навіть військові собаки, які проходять службу в зоні АТО.

Цей місяць був для нас вкрай важким – нетривалі перемир’я, активізація боїв та нові правила в’їзду в зону АТО. Попри всі складнощі, з якими довелось стикнутись нам і нашим партнерам, ініціатива продовжила допомагати тваринам у біді – стверджує куратор проекту менеджер із зв’язків з громадськістю компанії «Кормотех» Катерина Бурко.

«Ми дуже дякуємо всім, хто допомагає нашим тваринам! Це не просто формальні слова, ми щиро-щиро вдячні! Зараз навіть місцеві волонтери не витримують – їдуть з міста, – говорить донецька волонтерка Ірина. – Ми отримали нещодавно партію – її вже всю розібрали, як гарячі пиріжки. З цілої тони собі ми  залишили лише 130 кг, щоб відправити на Луганськ, там же тварин теж багато і вони теж хочуть їсти!»

Протягом січня  нам вдалось налагодити роботу нового механізму, що дає змогу кожному охочому власноруч обрати та придбавати корми, які ми відправляємо в зону АТО. Це стало можливим завдяки нашим партнерам – інтернет-магазину ZOO-UA.COM. В такий спосіб було отримано допомогу від  перших благодійників. Завдяки цим щирим людям, яких ми символічно називаємо «добрі серця»  в Донецьк передано 127,5 кг кормів. Нова партія об’ємом в 38 кг зараз у дорозі та прямує в зону АТО.

Попри реальну допомогу, протягом січня ми активно розповсюджували корисну  інформацію, що може допомогти врятувати тварин.  Ми пояснювали, як забрати тварину із зони АТО, як оформити її документи, або як забрати тварину, вже перевезену із зони бойових дій у притулки в інших областях. Також, разом із штатним ветеринаром компанії «Кормотех» Іриною Москаль ми сформували перелік практичних порад – як впоратись зі стресом у тварин, як надати їм першу медичну допомогу, як подолати агресію та вберегти від холоду. Всі ці поради, які ми ретельно збираємо, можна знайти на блозі ініціативи.

Ми любимо тварин і віримо, що разом здатні попіклуватись про них навіть під час війни! Дякуємо всім, хто залишається із нами, хто залишається вірними чотирилапим!

Від редакції.

1.Можливо, собакам легше, бо на їх корми не претендують бурятські шахтарі та тагільські трактористи.

2. Про те, чим корисні собаки в АТО, читайте сьогоднішній матеріал з Нью Джерзі: https://ukrpohliad.org/blogs/rozum-proty-moskovs-kogo-dy-kunstva.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа