Вітаємо друзів білорусів з Днем білоруської військової слави!

belarus

Восьме вересня для білоруського народу є днем славетної перемоги 1514 року на полі під Оршею 30-тисячного війська Речі Посполитої над 80-тисячним військом московським. Білоруси, литовці, поляки, українці трьох князівств під командуванням князя Костянтина Острозького вщент розгромили московських загарбників, які зазіхнули на білоруську землю.

Це національне свято у Білорусі заборонене чинною владою на чолі з президентом Олександром Лукашенком – за його святкування, як і за використання національної символіки, можна потрапити за ґрати.

spasibadziedu

8 вересня у Львові за участі представників опозиційних сил Білорусі відбудеться Акція солідарності з  братнім білоруським народом, присвяченої відзначенню Дня білоруської військової слави.

План заходів

11.00 – Покладання квітів до пам’ятника повстанців Кастуся Калиновського на Личаківському цвинтарі (збір біля головного входу на Личаківський цвинтар).

15.00 – віче-концерт бардівської пісні біля будівлі Львівської міської ради на площі Ринок, 1.

15.40 – перехід до пам’ятника Шевченка, виступи учасників.

16.00 – піша хода від  пам’ятника Тараса Шевченка до пам’ятника Степана Бандери за маршрутом: проспект Свободи – вул. Гнатюка – пл. Генерала Григоренка – вул. Листопадового Чину – пл. Святого Юра – вул. Митрополита Андрея – пам’ятник Степана Бандери;

16.45 – 17-10 – покладання квітів, віче біля пам’ятника Степана Бандери.

Жыве́ Белару́сь! Слава Україні!

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа