“Вільні Люди” закликають прийняти мовний законопроект

Активісти Вільні Люди закликають Президента, Голову Верховної Ради, членів Уряду підтримати, а Верховну Раду – прийняти, законопроект № 5670-д “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який встановлює вимоги щодо застосування української мови на телебаченні, радіо, пресі, Інтернет-ЗМІ, у кінематографі, книговиданні та рекламі.

Законопроект гарантує кожному право на отримання інформації та послуг українською мовою в усіх публічних сферах, скасовуючи закон Ківалова-Колесніченка, водночас він не спрямований проти жодних мов чи національних меншин. Це системний якісний документ, що базується на найкращих взірцях європейського мовного законодавства і відповідає викликам часу.

Держава повинна створити всі умови для утвердження української мови і цей законопроект – важливий крок на шляху національної єдності і державного розвитку України. Від того, чи заговорить держава рідною мовою, залежить її самостійність та перемога в гібридній війні.

Прийняття мовного закону вже підтримали понад 70 всеукраїнських і сотні місцевих громадських організацій, академічні та наукові установи. Його співавторами стали 76 народних депутатів, зокрема голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький (Mykola Kniazhytsky), керівник Проводу “Вільних Людей” Андрій Левус, член Комітету з питань свободи слова, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей” Sergey Vysotsky. Очікуємо, що підтримають його і всі депутати, яким небайдужа доля української мови.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа