Вільні Люди вітають кроки парламенту до набуття Україною членства в НАТО

ua-nato

Верховна Рада прийняла Звернення до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо гарантій безпеки. Парламент звернувся до Конгресу США з проханням укласти з Україною двосторонню оборонну угоду та надати їй статус основного союзника поза НАТО.

Вітаємо це рішення ВР, хоча його приймати потрібно було ще 3 роки тому. Тепер робота за дипломатами – втілити це рішення в практичній площині.

«Вільні люди» послідовно виступають за повну інтеграцію України в НАТО. Ми усвідомлюємо, що цей шлях непростий і тривалий, тому як проміжний етап перед набуттям повноцінного членства в НАТО, двостороння оборонна угода із США є більш ніж доречною.

  • Реалізація двосторонньої оборонної угоди із США сприятиме:

    • Реформуванню та посиленню ЗСУ

    • Наданню Україні сучасної зброї

    • Модернізації ВПК.

  • Двосторонній оборонний союз України та США з одного боку посилюватиме роль України в Центрально-східному європейському регіоні, з іншого – демонструватиме, що цей регіон, його стабільність та прогнозованість, є для США одним з стратегічних пріоритетів співпраці.

  • Крім того, це чіткий сигнал для нашого «божевільного» сусіда про те, що розмови та задобрення «агресора» закінчились, і за всі злочини, скоєні проти суверенітету та цілісності Україні доведеться платити. І час відплати наближається.

  • Сподіваємось, що відповідь влади США буде швидкою і позитивною, Оскільки США є одним із підписантів Будапештського меморандуму, який мав гарантувати територіальну цілісність України. В 2014 році цей «меморандум» не спрацював, але ніколи не пізно виправити помилку і продемонструвати Україні та світу, що слово США має вагу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа