“Вільні люди” в парламенті зареєстрували законопроекти проти колабораціонізму

vilni

Група народних депутатів подала на реєстрацію пакет законодавства про відповідальність за колабораціонізм. Серед ініціаторів проекту – заступник керівника Проводу “Вільних людей” Сергій Висоцький та керівник Проводу Андрій Левус.

“Існує цілком реальний ризик, що під виглядом законодавства про колабораціонізм українському суспільству невдовзі будуть намагатись нав’язати законодавство про капітуляцію. Якщо концепція, яка готується в офісі омбудсмена передбачає, що бойовики та найманці будуть визнані “жертвами війни”, єдиний спосіб цьому протистояти – задати свій, проукраїнський порядок денний”, – зазначив Сергій Висоцький.

Двома законами буде встановлено визначення поняття колабораціонізму, прописаний порядок визнання особи колаборантом та прописана відповідальність: усі особи, яких буде визнано колаборантами, отримають заборону на перебування на державних посадах, на участь у виборах, на службу у спецслужбах і армії тощо. Тяжкі прояви колабораціонізму, такі як перебування на посадах, зокрема виборних, в органах окупаційних адміністрацій будуть криміналізовані та прирівняні до державної зради.

Screenshot at 2017-12-19 20-41-00

“Покарання окупантів та колаборантів – обов’язкова частина деокупації. Без цього ми втратимо державу. Вкорінювання у свідомість українців думок про примирення із проросійськими силами на умовах Росії може стати тільки запорукою нашої поразки. Ніяке примирення неможливо без покарання людей, які зрадили Україну”, – переконаний Сергій Висоцький.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа