“Вільні люди” проконтролюють хід засідання судової справи “беркутівця” Гончаренка

vilni

У середу, 22 березня, о 13:30 в Апеляційному суді м.Київ  (вул. Солом’янська 2а) активісти прийдуть на розгляд зміни запобіжного заходу для бійця “Беркуту” Віталія Гончаренка, що розстрілював активістів на Майдані.

Довідка:
Гончаренка підозрюють в:

  • Перевищенні службових повноважень і співучасті в трьох вбивствах (Кріпосний провулок, 18 лютого 2014 року);
  • Перевищенні службових повноважень і перешкоджанні роботі журналістів (Пісочний, Харківська область, 2015 рік);
  • Перевищенні службових повноважень у ще одному епізоді 18 лютого 2014 (побиття протестуючого Поміщика і залишення його в безпорадному стані на дорозі перед вантажівкою, під колесами якої він і загинув).
Згідно з документами, Гончаренко був одним з тих силовиків, які мали при собі 18 лютого рушницю Форт-500. За даними слідства, в ній були знайдені сліди свинцю, що свідчить про стрілянину мисливськими патронами.

Віталій Гончаренко був затриманий у червні 2016 року в Харкові. На момент затримання працював у поліції. 24 листопада 2016 Апеляційний суд м.Київ залишив його під вартою. У лютому 2017 року Апеляційний суд звільнив з-під варти Віталія Гончаренко (обравши запобіжним заходом домашній арешт). Підозрюваний порушив умови домашнього арешту, через що 10 березня 2017 року Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою на 60 діб. Захист Гончаренка просив змінити йому запобіжний захід на домашній арешт або на підписку про невиїзд, аргументуючи це тим, що з підозрюваним не проводяться  останні два місяці жодні слідчі дії. На що прокурори вказують, що Гончаренко відмовляється давати покази і брати участь у слідчих експериментах. Натомість експертизи проводяться.

unnamed(7)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа