“Вільні Люди” поставили камери спостереження на інститут Нацпам’яті

uinp-VL

На будівлі Інституту національної пам’яті силами “Вільних Людей” встановлено камери спостереження.

uinp-cam

Причиною стали напади на Володимира В’ятровича, директора ІНП, що набули системного характеру. Так, в лютому 2017 року перед будівлею розлили кров, а пізніше на В’ятровича напали. Крім того, 3 березня 2017 року до дверей УІНП противники декомунізації принесли поминальний вінок. А 20 квітня невідомі розбили три вікна в приміщенні ІНП.

Андрій Левус, керівник Проводу Вільні Люди, офіційно звертався до Національна поліція України та Служба безпеки України з вимогою забезпечити охорону Volodymyr Viatrovych, директору Український інститут національної пам’яті. У відповідь, Служба безпеки України повідомила про сприяння Нацполіції в розслідуванні нападів і погроз в адресу Володимира В’ятровича, адже зазначені справи “не є в підслідності слідчих органів безпеки”.

“Якщо правоохоронці не вживають відповідних заходів, то ні про яку безпеку директора ІНП не може бути й мови. Розуміючи важливість роботи структури, яку очолює Володимир В’ятрович, для розвінчання радянських міфів та утвердження історичної правди в свідомості українців, “Вільні Люди” зроблять все від нас залежне, аби припинити напади. А до правоохоронних органів маю ряд запитань і вимагатиму звільнення тих посадових осіб, які дозволяють ворогу заважати працювати державній установі та погрожувати В’ятровичу”, – зазначив Андрій Левус.

18118485_1326806780706581_1730153668002511510_n

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа