“Вільні люди” під ВРУ закликали бойкотувати рупори Кремля

unnamed

“Вільні люди” провели біля Верховної Ради просвітницьку акцію, закликаючи депутатів, громадських діячів і журналістів не співпрацювати з телеканалами “Інтер”, “NewsOne” і “112”.

Під час акції активісти роздавали листівки з гаслами “Обережно! Рупори Кремля!” і “Не дивися! Не слухай! Не співпрацюй!”, доповнені зображеннями власників цих медіа – Андрія Портнова (“NewsOne”), Віктора Медведчука (“112 Україна”), Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна (“Інтер”).

“Ми часто чуємо тезу від проукраїнських політиків, що вони відвідують ефіри проросійських телеканалів, аби доносити альтернативну думку. По-перше, будь-які проукраїнські висловлювання перекручуються і подаються в вигідному РФ світлі. По-друге, співпраця з рупорами Кремля – це легітимізація їхньої діяльності. Це – коридор для реваншистів російських сил, що повертають впливи в Україні. Ми ж наголошуємо: “112”, “NewsOne”, “Інтер” слід негайно закрити”, – говорить Дмитро Жмайло, Керівник Штабу “Вільних Людей”.
unnamed(1)

Під час акції активісти особисто поспілкувались з частими гостями ефірів “112” і “NewsOne” – Бориславом Березою, Бориславом Розенблатом та іншими народними депутатами.

“Сподіваємось, нас почули і перестануть ходити на ефіри до пропагандистів Путіна. Також ми звертаємось до влади: забороніть діяльність ворожих ЗМІ, захистіть інформаційний простір України. Ми вітаємо призначення перевірок NewsOne Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення і чекаємо на результат”, – говорить Сергій Репік, член МНК та “Вільних Людей”.

unnamed(2)

З вересня 2018 року “Вільні люди” проводять моніторинг з виявлення політиків з проукраїнською позицією в ефірах “112” та “NewsOne”. Сьогодні – це лише попередження: визначіться, з ким ви – з Україною чи з Путіним. Надалі ми іншими методами доноситимемо до громадськості, хто ви насправді є.
“Вільні люди” закликають українських політиків, представників влади, правоохоронних органів, інститутів громадянського суспільства та інших бойкотувати, всіляко ігнорувати діяльність “рупорів Кремля”:

Не давати коментарів.

Не відвідувати телеефіри.

Не спілкуватися з пропагандистами (журналістами).

Нагадаємо, “Вільні люди” з 2016 року втілюють громадську кампанію “Інтеру – бойкот”, аби рупор кремлівської пропаганди в Україні припинив мовлення. Здійснювався моніторинг ефірів телеканалу, за підсумками якого лідерам за візитами на ефіри публічно вручали “антипремії ім. Кісєльова-Шувалова”. Більше про кампанію: vilni.org.ua/inter

rupors

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа