“Вільні Люди” організовують місію на саміті Путін-Трамп в Гельсінки

putin-trump

16 липня, у день зустрічі Трампа і Путіна у Гельсінки, активісти “Вільних Людей” з України виступлять на підтримку українсько-американських відносин. Акція розпочнеться о 9:00 у парку Esplanadi. Очікується, що до “Вільних Людей” долучаться місцеві жителі, представники української громади Фінляндії, інші активісти.
Мета місії – захист інтересів України. Головним гаслом є “Stop Putin – Liberate Ukraine – Save Europe”.
У ході акції активісти поширять відкритий лист до Президента США.
Зокрема, у листі йтиметься: “Ми віримо y нашу перемогу на Донбасі, досягнута з найменшими втратами, завдяки підтримці США та НАТО. Український народ щодня платить велику ціну, захищаючи власну незалежність від російської агресії. Незважаючи на багаторічну війну, наша відданість боротьбі за свободу така ж сильна, як і раніше. Наша боротьба є екзистенціальною. Ми вистоїмо! Ми переможемо”.
Активісти нагадають Трампу про політв’язнів, які перебувати у в’язницях Росії: “Ми також глибоко стурбовані долею українських політв’язнів, що перебувають в Московських кайданах в тюрмах Росії. Особливе занепокоєння викликає справа українського кінорежисера Олега Сенцова, який вимушений протестувати голодуванням. Будь ласка, зробіть все можливе, щоб забезпечити його звільнення, а також звільнення всіх політичних ув’язнених в російських в’язницях, 75 з яких – українці”.
Місія «Вільних Людей» у Гельсінки присвячена пам’яті правозахисника, автора Акту проголошення незалежності України, багаторічного в’язня радянських таборів, одному з співзасновників Української Гельсінської групи Левку Лук’яненку.

Про можливі зміни в ході акції – повідомимо.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа