Вільні Люди не допустять повторної комунізації Одеси

decommun

“Ми зробимо все, щоб не допустити повернення вулицям Одеси назв, які чітко асоціюються з комуністичним режимом”, – Gumenyuk Dmitrii Borisovish, Керівник Штабу “Вільних Людей”, керівник Самооборона Майдану Одеси (Коментар директора Інституту Нацпам’яті в кінці матеріалу)

Рішення Одеської міської ради про перейменування вулиць та провулків, частині яких повернули старі назви і які були декомунізовані рішенням голови ОДА минулого року, є нахабною ревізією курсу на декомунізацію, який затверджений в країні на рівні закону і не може бути довільно, на свій розсуд, трактований місцевими органами влади.

Зокрема, абсолютно не зрозуміло, яким чином повернення таких назв як вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії, Гайдара, Бєлінського, Бадаєва, Терешкової, проспекту Маршала Жукова, відповідають критеріям закону про декомунізацію. Думаю, щодо цього варто почути думку керівника Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича.

Враховуючи, що рішення було прийнято напередодні чергової річниці подій 2 травня, це можна розцінювати як свідому акцію, спрямовану на дестабілізацію в місті та провокування протистояння між його мешканцями.

Вільні Люди зроблять все, щоб скасувати незаконне рішення міської ради – відповідний позов до суду вже готовий.

Ми зробимо все, щоб не допустити повернення вулицям Одеси назв, які чітко асоціюються з комуністичним режимом. Режимом, який десятиліттями знищував Україну, її громадян, культуру і спадкоємці якого в РФ розв’язали сьогодні проти нашої країни підлу гібридну війну. Також ми попереджаємо всіх проросійських політиків та провокаторів – дестабілізації в Одесі не буде, а всі хто спробують “похитати” місто, отримають швидку, жорстку і адекватну відповідь.

Коментар директора Інституту Нацпам’яті:

З приводу одеського “реваншу”. Повернення старих комуністичних назв є незаконним. Більш того – це пропаганда комуністичного тоталітарного режиму. Якщо Труханов підпише це рішення, то має бути притягнений до кримінальної відповідальності.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа