Військовому прокурору К.Кулику повідомлено про підозру

nabu-logoУ зв’язку з численними зверненнями засобів масової інформації щодо обшуків у квартирі слідчого К.Кулика повідомляємо наступне.

У середу, 29 червня, о 6:40 ранку детективами Національного антикорупційного бюро України за місцем проживання військового прокурора сил АТО Кулика К.Г. було проведено обшуки, під час яких здобуто відомості, які будуть використані як докази у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення.

Після завершення вказаних слідчих дій детективами НАБУ о 10:30 Кулика К.Г. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення). Однак, у присутності понятих та інших учасників процесуальної дії Кулик К.Г. відмовився отримати письмове повідомлення про підозру, після чого зачинився у власному помешканні.

Водночас, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, Кулик К.Г. вважається особою, якій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, оскільки даний факт зафіксовано на відеозапис у присутності двох понятих.

Нагадуємо, детективами НАБУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 25.12.2015 р. за фактом незаконного збагачення  військового прокурора сил АТО Кулика К.Г. Попередня правова кваліфікація кримінальних правопорушень – ч.2 ст.368-2 КК України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа