Відтепер перселенців перевірятимуть по базі

З 22 серпня запрацювала експериментальна Єдина інформаційна база даних про внутрішньо переміщених.

Відомо, що поки що база працюватиме в тестовому режимі і за даними дослідної експлуатації і проведених випробувань будуть оцінені показники надійності роботи інформаційної системи.

«Виявлені недоліки та зауваження,а також терміни їх доопрацювання будуть вказані у протоколі погодження. Після внесення всіх змін буде складено акт передачі у промислову експлуатацію і акт завершення робіт», – йдеться в повідомлення Міністерства соціальної політики.

Очікується, що в промислову експлуатацію Єдиний реєстр ВПО буде введено протягом найближчого місяця.

Нагадаємо, що наразі здійснюється робота щодо впровадження програмного забезпечення Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, яка запрацювала в тестовому режимі з 1 серпня 2016 року.

За словами Голова Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, дуже важливо, щоб ідентифікація переселенців не містила помилок, а також не були допущені збої в роботі цієї бази, оскільки саме вона стає пріоритетною при майбутньому нарахуванні соціальної допомоги внутрішньо переміщених осіб.

«Ми не можемо допустити, щоб недоліки роботи цієї системи стали причиною того, що людей позбавлятимуть законного права на надання допомоги. На жаль, впродовж 2 років питання переселенців досі залишається кричущим і не вирішеним. Багато людей так і не змогли адаптуватися на нових місцях: у них відсутні робота та домівка. Тому дуже важливо, щоб переселенці отримували належні їм виплати», – наголосив Микола Кукуріка.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що пенсіонери не вміють самостійно порахувати майбутню пенсію.

Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа