Від угоди України з США Антонов отримав перевагу над Боінгом

Департамент транспорту США надав «Авіалініям Антонова», авіатранспортному підрозділу ДП «АНТОНОВ», дозвіл на виконання чартерних вантажних авіарейсів до/з США. Таке рішення обумовлене Угодою про вільний повітряний простір між Україною та США, яка набула чинності на початку 2016 року. Відтепер ДП «АНТОНОВ» звільнено від процедури отримання незаперечення з боку американських вантажних авіаперевізників на рейси, які плануються «Авіалініями Антонова» до/з США. Це, зокрема, дає можливість українській авіакомпанії перевозити літаками Ан-124-100, Ан-225, Ан-22 вантажі, які можуть бути завантажені в В747 (палети, 20-футові контейнери), нарівні з американськими авіаперевізниками.
Виключення складають каботажні рейси – перевезення всередині країни.

Це відкриває нові перспективи для замовників, оскільки, наприклад, літаки В747 американських перевізників можуть перевозити за рейс максимум 3 20-футові морські контейнери, в той час, як українські Ан-124-100 – 12 таких контейнерів за рейс, а Ан-225 – 15 контейнерів.

Авіакомпанія «Авіалінії Антонова» спеціалізується на повітряних перевезеннях негабаритних і надважких вантажів по всьому світу. Вона стала першим в світі авіаперевізником, який розпочав експлуатацію літака типу Ан-124 на комерційному ринку. В даний час основний повітряний флот компанії складається з 7 літаків Ан-124-100 Руслан, 1 Ан-225 “Мрія” та 1 Ан-22 “Антей”.

Угоди стосовно відкритого повітряного простору сприятимуть відкриттю нових перспектив для подорожей, торгівлі, підвищення ефективностіпраці, створення нових робочих місць та економічного зростання. Вони служать для забезпечення відсутності адміністративного впливу держави на рішення комерційних авіакомпаній щодо маршрутів польотів, пропускної здатності, а також ціноутворення з метою надання ними більш прийнятних, зручних та ефективних послуг замовникам.

Джерело: Антонов

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа