Ветеранів навчатимуть кібербезпеці, старт програми “Кіберзахисник”

cyber-war-button-ars

В Україні стартує програмa професійного розвитку в сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники»

Це перша в Україні програма професійної підготовки та реінтеграції у сфері кібербезпеки для ветеранів АТО/ООС з подальшою підтримкою ветеранів у відновленні та побудові кар’єри у сфері кібербезпеки.

Програма «Кіберзахисники»:

·         допомагає ветеранам здійснити перехід до галузі кібербезпеки і опанувати нову професію

·         підтримує ветеранів у їхньому прагненні здобути нові навички та знання;

·         надає ветеранам можливість працювати в державних установах та структурах, а також у приватних компаніях.

Програма професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції ветеранів та ветеранок АТО/ОСО «Кіберзахисники» допомагає ветеранам ознайомитись з новими професійними навичками та розпочати кар'єру в галузі кібербезпеки; допомагає ветеранам отримати технічні, аналітичні, мовні та психологічні навички, що необхідні для ефективної боротьби з кіберагресією та кіберзлочинцями; надає ветеранам можливості працевлаштування в державному секторі та у приватних компаніях.

Програма реалізується Фондом цивільних досліджень і розвитку (CRDF Global) за стратегічної та фінансової підтримки Управління з координації надання допомоги США країнам Європи та Євразії Державного департаменту США у партнерстві з НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та Національним університетом «Києво-Могилянська академія»

Фонд цивільних досліджень і розвитку (CRDF Global) – це некомерційна організація, провідний постачальник програм зі стратегічного розвитку потенціалу у галузях вищої освіти, нерозповсюдження та захисту від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних речовин, безпеки кордонів, глобальної охорони здоров’я, технологічного підприємництва, міжнародних професійних обмінів і кібербезпеки. Програми в сфері кібербезпеки спрямовані на створення стійких громад у цифровому просторі, надійно захищених від кібератак, поширення і впливу дезінформації. Україна є одним із провідних партнерів CRDF Global з 1996 р.

Цифровізація усіх сфер нашого життя вивела кібербезпеку на дуже високий рівень. За даними РНБО, лише за перший місяць 2021 року було зафіксовано майже 14 млн випадків кіберпорушень. Система захисту нашої держави у цифровому середовищі постійно опиняється перед загрозою. Водночас бракує фахівців, які здатні мінімізувати фактори вразливості об'єктів кіберзахисту. 

20 квітня об 11-00 відбудеться онлайн прес-конференція, присвячена запуску програми.

Онлайн-трансляцію презентації можна подивитись за посиланням:

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа