Вбивство директора “Львівського холодокомбінату” замовили спілці з колишнього айдарівця і російського фашиста

Завдяки спільній операції київських і львівських правоохоронців та прокуратури вдалося затримати банду зловмисників, які скоїли замах на львівського бізнесмена Богдана Копитка.

Про це повідомив перший заступник глави Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Вадим Троян щодо розкриття резонансного злочину на Львівщині на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

За словами Трояна, цей замах готували протягом двох місяців. Замовник злочину, якого вчора затримали у Києві, найняв організатора та ще трьох бійців, яким пообіцяв 2,6 млн грн.

«Цілих 2 місяці розподіляли ролі і домовлялись хто і як має робити», – повідомив він, зазначивши,що вони найняли одного із охоронців Копитка.

За словами Трояна, злочинці заздалегідь заклали вибухівку під дорожнє полотно, яке ремонтувалося. Перший раз виконати злочинний умисел вони не змогли, оскільки бізнесмен у певний день вчасно не повернувся з-за кордону, тому злочин було виконано 29 серпня.

Зараз затримані сам організатор, уродженець Львова, і 3 виконавці.

Завтра у Львові суд обере міру запобіжного заходу замовнику.

Сьогодні, за інформацією Leopolis.news, у Галицькому суді запобіжний захід оберуть виконавцям.

Один із виконавців проходив службу у батальйоні «Айдар», ще один – громадянин Російської Федерації, працював в одній із російських фашистських організацій.

 

fashзатриманий у справі замаху на Копитка, громадянин Росії

У справі були допитані більше 100 свідків, що, за словами Трояна, дозволило таки знайти і затримати злочинців.

Основна версія – боротьба за сфери кримінального впливу та незаконного збагачення.

За словами міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, банда готувалась до інших злочинів в інших областях.

Як повідомлялося, 29 серпня, близько 10:30, поблизу села Старе Село Пустомитівського району внаслідок вибуху автомобіля «Мерседес» загинули троє охоронців очільника львівського підприємства. Ще один отримав поранення. Бізнесмен, який їхав в іншому автомобілі позаду – не постраждав. З’ясувалось, ще це був замах на керівника ПАТ «Львівський холодокомбінат» Богдана Копитка.

Як попередньо встановили правоохоронці, вибуховий пристрій був закладений під дорожнє покриття і приведений в дію дистанційно, після чого авто було обстріляно з автоматичної зброї.

Згодом було знайдено ще дві саморобні бомби.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за п.1 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Джерело:leopolis.news

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа