Ватикан у знак підтримки України прислав Нерукотворний образ Ісуса Христа (Хустку Вероніки)

Сьогодні, 30 січня, в Соборі святого Юра у Львові відкрили оригінальний Нерукотворний образ Ісуса Христа (Хустку Вероніки). До цієї унікальної реліквії, привезеної з Ватикану, стоїть велика черга львів’ян, а також гостей міста. Приклався до Образу Господнього і голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

фф

Розпочалося дійство із служби Божої, яку провели Патріарх Святослав (Шевчук) разом з владиками Синоду Української Греко-Католицької Церкви, після чого Нерукотворний образ Ісуса Христа було відкрито для привселюдного почитання.

За повідомленням Релігійно-інформаційної служби України (RISU – risu.org.ua), в Україну реліквія потрапила з Ватикану. Появу святині у Львові представники УГКЦ трактують, як символічний акт підтримки Святим Престолом нашої держави у складний для неї час і важливим знаком надії.

Патріарх Святослав (Шевчук), звертаючись до вірян, зазначив: «Сьогодні ми маємо унікальну можливість побачити Боже обличчя. Ми маємо унікальну реліквію, яка є свідком земного життя. Вдумаємося, Христос особисто взяв у руки цей обрус, сам особисто притулив до свого обличчя. І тому цей обрус називається нерукотворний».

Також Патріарх Святослав подякував Папі за те, що реліквія потрапила до України, покинувши вперше за сто років Рим. «Ми сьогодні складаємо сердечну подяку Святішому Отцеві за те, що він благословив, щоби ця реліквія прибула до нашої багатостраждальної землі. І це є ще один жест папської підтримки, солідарності і благословення для нашого народу. Разом з тим це є великий знак надії», – заявив він.

Блаженніший Святослав також нагадав вірянам, що Україна зараз переживає надзвичайно драматичні події та закликав людей посилити свою молитви за державу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа