Варфоломій – про інформаційну війну навколо українського питання

varfolo-fakenews

23 травня, за повідомленням ORTHODOXIA.INFO, відбувся виступ Вселенського патріарха Варфоломія з нагоди відвідування біблиотеки Фонду культури ESIEA (Афіни), який був значною мірою присвячений якості інформації в церковній сфері. Зокрема, патріарх торкнувся питання створення “власної”, тобто суб’єктивної, а отже спотвореної істини, яка підлаштовується під закони ринку. Особливо це прикро бачити в галузі церковної журналістики, що дуже яскраво проявилось під час нещодавнього розгляду української церковної проблеми.

Щодо дій Матері Церкви було надано дуже багато брехливої інформації, викривлених історичних фактів та підробок. На Великому Всеправославному соборі 2016 року на Криті були зроблені попередження про небезпеку впливу на свідомість вірних через засоби інформування шляхом маніпулювання не задля їхнього єднання, але розділення.

Останнім часом Вселенський патріарх став докладати багато зусиль в боротьбі з FAKE NEWS. Так, під час візиту патріарха Кирила на Фанар 31 серпня минулого року Варфоломій дуже жорстко поставив на місце митрополита Волоколамського Іларіона Алфеєва, голову ВЗЦЗ РПЦ МП, який супроводжував очільника РПЦ. «Ви заявили, що Президент Порошенко підкупив Вселенський Патріархат. Я Вас прямо запитую: чи можете ви це довести? Якщо ви не можете довести це – ви хулите Матір-Церкву, і будете під її прокляттям».

Оскільки факт оголошення згоди Константинополя на надання Україні автокефалії супроводжувався численими фейками або маніпуляціями російського походження, Вселенський патріарх вимушений був зробити гучну заяву, що йому відомо про “чорну пропаганду Москви проти нього”.

А 13-14 травня в Салоніках проходила конференція “FAKE NEWS та Церква”, на відкритті якої виступили Вселенський патріарх Варфоломій та архієпископ Афінський Ієронім.

Джерело: cerkvarium

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа